Un quart de segle de Carabela a Huelva

21 enero 2015

 
Un quart de segle de labor social. L’Associació Juvenil Carabela, vinculada al Col·legi Salesians, va celebrar el passat 15 de gener lel seu 25è aniversari amb una gala al Palau de Congressos de la Casa Colón. Va ser una gala homenatge a persones i entitats que han col·laborat amb el projecte, i en la que no van faltar les actuacions musicals.

Amb Bienvenidos, de Miguel Ríos, acompanyat d’una acurada coreografia, va començar la gala, que va estar presentada per Manu Suero, un espectacle al qual va assistir l’alcalde de Huelva, Pedro Rodríguez; la tinent d’alcalde de Joventut, Pilar Miranda; el subdelegat del Govern, Enrique Pérez Viguera, i el bisbe de Huelva, José Vilaplana,

Des de la seva fundació el 1990, Carabela ha treballat amb més de 1.000 infants i joves de les barriades del Torrejón, Hispanidad, Santa Marta, La Orden, Tres Ventanas i Verdeluz. Actualment compta amb set-cents socis i seixanta voluntaris. El seu president, Francisco José Mora, ha destacat que són vint anys "de lliurar-se als altres, educant com feia Don Bosco", al que ha afegit que és una associació "que no para de treballar per als joves, sempre hi ha les portes obertes" , subratllant que "després de vuit anys en el càrrec em sento orgullós de l’equip de col·laboradors, pares i institucions que han confiat en nosaltres.

Al llarg de la gala hi va haver gestos de complicitat als musicals que l’associació ha realitzat durant aquests anys, amb petits skets, protagonitzats per personatges d’Alícia al país de les meravelles, de Disney (el conill blanc, el barreter boig, la reina de cors). El barreter boig va ser l’encarregat de demanar el pastís d’aniversari, les espelmes van apagar-les el president de l’associació i els qui el van precedir en el càrrec: Venancio Blanco i Virginia Gómez. Després d’això va sortir a l’escenari el grup Somiadors, que va tenir un record per Amparo Correa. Va interpretar Yo no quiero ser tu amante i un fandango de Huelva.

L’apartat musical va prosseguir amb Paco Millán, que va cantar Huelva tiene una estrella i la Salve de la Hermandad del Rocío de Huelva; Ángeles Vargas, que va estar acompanyada a l’escenari per un grup de nens, i Nico Montero, guardonat amb el premi Bravo, que va presentar la cançó que ha compost per al 25 aniversari de l’Associació Juvenil Carabela, Vivimos como soñamos, lema d’aquest any , un tema de producció internacional que "parla de l’essència de Carabela". Prèviament va cantar Firmes en la fe i el primer tema que va compondre quan tenia tretze anys, la cançó preferida de la seva mare, morta fa un any.

El salesià Marco Antonio Martínez ha apuntat que "ens desvivim pels altres". L’alcalde va assenyalar que el col·legi Salesians "educa en valors" i, durant la seva intervenció, el bisbe va llegir una carta de Sant Joan Bosco: "mirem com fills a aquells sobre els quals hem d’exercir alguna autoritat".

Els reconeixements van arribar al final de la gala, n’hi hi va haver per a l’Ajuntament d’Huelva, el Pla Integral del Districte V, els pares i mares col·laboradors, els joves voluntaris, animadors i col·laboradors, l’Institut Andalús de la Joventut i els tres presidents que ha tingut l’Associació Juvenil Carabela des de la seva fundació, Venancio Blanco, Virginia Gómez i Francisco José Mora.
 

També et pot interessar …