Trobada formativa de professors veterans

10 febrero 2015

Durant els passats 5 i 6 de febrer es va dur a terme a la Casa Salesiana d’Espiritualitat de Sanlúcar la Mayor (Sevilla) una nova acció formativa dirigida als professors veterans que compten amb més de 15 anys de contractació a Andalusia, Extremadura i Canàries.
 
Sota el títol "La Relació Professor-Alumne" el curs va aprofundir en l’experiència docent, ben treballada i viscuda com un valor, sota l’animació i desenvolupament del salesià José Antonio San Martín Pérez, pertanyent a la Inspectoria Santiago el Mayor.

Llicenciat en Història i Teologia, José Antonio San Martín Pérez compta amb un Màster en Assessorament i Mediació Familiar amb què dur a terme aquest tipus de cursos enfocats com un espai per a la trobada, la convivència i la comunicació i intercanvi d’experiències entre professionals compromesos amb la tasca docent i educativa de les escoles salesianes.
 
Una reflexió oberta durant dues jornades des de la pròpia vida del docent per enfocar amb més serenitat i profunditat les experiències diàries que es viuen als centres. Entre els temes treballats es trobaven "Conèixer-se com a professor, conèixer-se com alumne", "Com ens comuniquem amb els nostres alumnes", "Per què ens comuniquem amb els nostres alumnes" i "Com organitzem el nostre temps".

L’experiència ha comptat amb tres objectius principals:

• Revisar i avaluar el què fer educatiu i estructurar respostes per superar-se en el futur.
• Buscar estratègies per millorar el grau de satisfacció personal en el treball educatiu
• Millorar les relacions i la comunicació amb els companys i els alumnes.

Les jornades de treball van finalitzar amb l’avaluació positiva dels participants i la tradicional foto de família.

També et pot interessar …