Treballant per a les Jornades d’Espiritualitat de la Família Salesiana 2022

2 noviembre 2021

Les Jornades d’Espiritualitat de la Família Salesiana són una cita ineludible entre els qui, malgrat de la multiplicitat de carismes diferents, reconeixen en Don Bosco el far i guia de la seva vida i missió en l’Església i en la societat. Es fan des de fa 40 anys i l’última va ser l’any passat, tot i que amb les precaucions necessàries en un moment en el que la pandèmia de Còvid-19 mostrava la seva cara més dura. Actualment, el Secretariat de la Família Salesiana, dirigit pel Delegat del Rector Major, el salesià Joan Lluís Playà, està treballant en la propera edició que es farà del 13 al 16 de gener de 2022, en format online i presencial des de Torí-Valdocco.

Segons la tradició, les Jornades d’Espiritualitat, a nivell temàtic serviran per aprofundir el missatge de l’Estrena del Rector Major per al nou any, donat a conèixer el juliol passat. La pauta, por tant, es basarà en el lema ja anunciat -«Fes-ho tot per amor, res per força»- un tema extret de la saviesa de Sant Francesc de Sales, el bisbe ginebrí que el Papa Pius IX va proclamar Doctor de l’Església.

“D’aquesta manera ens aproparem al nucli de l’espiritualitat del sant que inspirà fortament Don Bosco, Sant Francesc de Sales, en el quart centenari de la seva mort (1622-2022). Sens dubte, serà una experiència preciosa per a la Família lesiana mundial. El bon quefer de les Consultes i dels Consells Inspectorials i Locals serà decisiu per ajudar-nos a sentir i compartir l’esperit salesià que té -en el sant d’Annecy- una de les seves principals fonts”, va explicar Joan Lluís Playà.

Com el 2021, també per a l’edició de 2022, en el quadragèsim aniversari dins de la història salesiana, hi haurà dos “nivells” diferents de participació: un mundial i un altre regional.

El programa a nivell «mundial» es transmetrà en viu des de Torí, tots els dies de 13:00 a 15:00 hora espanyola. S’espera la participació d’unes 250 persones en les activitats presencials, en representació dels 32 grups que composen el gran arbre de la Família Salesiana. Les activitats van començar el dijous 13 i acabaran el diumenge 16, amb la celebració eucarística presidida pel Rector Major, el pare Ángel Fernández Artime. Tota la informació (programa, enllaç de registre i tots els altres recursos) es proporcionarà en l’espai web: https://famigliasalesiana.org   

El programa “regional” serà transmès des de la seu elegida per cada Regió. Els moments específics d’aquest nivell seran organitzats pels equips regionals i els seus responsables enviaran als inscrits tota la informació necessària per a participar en els distints esdeveniments planificats en les seves respectives regions: Amèrica (una sola regió per a Interamèrica i Amèrica Cono Sur); Àfrica i Madagascar; Mediterrània, on està la Inspectoria Maria Auxiliadora; Europa Nord-Oriental; Àsia del Sud; Àsia Est i Oceania.

“Si les Consultes o els Consells Inspectorials desitgen o poden, seran lliures de fer algunes reunions presencials. Celebrar junts l’Eucaristia, comunicar experiències, reflexionar sobre un tema de la realitat local, viure junts amb alegria…, són totes iniciatives que sens dubte fomentaran l’esperit de família entre els Grups locals ”, va explicar Joan Lluís Playà.

De totes maneres, fins i tot pels qui segueixen les retransmissions exclusivament a distància, Joan Lluís assegura: “Seguirem podent viure i compartir moments de convivència fraterna i festiva”. “Aconseguirem com sigui, que visquin i comparteixin moments de convivència fraterna i alegre”.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...