Tornar a descobrir a Don Bosco

21 enero 2016

“La majoria dels menors ja el coneixen, per a uns altres és la primera vegada que escolten parlar d’ell i alguns ja coneixen més a fons la seua història, però durant el mes de gener, tots junts, tornaran a descobrir a Don Bosco”, expliquen des del centre de Dia Don Bosco de València Sant Antoni Abat.

A part de participar en la celebració del dia de Don Bosco amb les seues respectives cases salesianes, tant els centres de dia com el Programa Alraso, han confeccionat diferents accions tant lúdiques com a educatives per a treballar la figura del fundador dels salesians.

El Programa Alraso de Cartagena treballarà amb cadascun dels seus grups de destinataris de manera diversa. “Amb els més xicotets ho farem a través del conte i les manualitats. Amb els joves usarem la imatge per a acostar-los al gran treball que va fer Sant Joan Bosco al llarg de la seua vida i amb els grups de persones adultes es treballarà com a contingut integrat dins de les classes d’espanyol”, assenyalen.

Per la seua banda, el Centre de Dia Entre Amics en Salesians Sant Joan Bosco València, treballaran a través de la campanya de Pastoral, centrada en la figura del fundador dels Salesians, on, centrant-se en tres somnis principals de la vida de Don Bosco, els menors del Centre van a anar descobrint noves virtuts i formules per a ser millors persones en el seu entorn. La campanya es va a centralitzar en un mural, on també, els menors aniran compartint tots els seus pensaments sobre el que provoca en ells el respectiu somni de Don Bosco.

D’altra banda, ja s’està preparant amb molta il·lusió, i com a novetat, una sèrie d’espectacles artístics per a la festa de Don Bosco que tindrà lloc el dia 29 de gener, en el qual tant menors com a familiars, demostraran els seus dots artístics, com són el ball i el cant.

Finalment, 7 menors del Centre de Dia, al costat d’un parell d’educadors, participaran el dia 31 en una carrera popular de València, celebrant d’aquesta manera també el dia de Don Bosco.

El Centre de Dia Don Bosco en Salesians Sant Antoni Abat de València ha programa durant tot el mes de gener diferents accions i espais perquè els menors s’acosten més a Don Bosco. Amb els Bona vesprada diaris es descobreix i aprofundeix en els somnis de Don Bosco, en els quals els xics i xiques poden plantejar els seus dubtes, aclarir conceptes i compartir amb la resta de companys de grup els seus coneixements i experiències sobre Don Bosco. Paral·lelament, cada dimecres el Centre de Dia gaudeix de la visita d’un salesià que comparteix el seu temps per a parlar sobre el somni del que han parlat el dia anterior. A més, i com ja és tradicional, enguany el 29 de gener realitzaran juntament amb la Casa Don Bosco una activitat de caràcter especial amb el motiu de la festivitat de Don Bosco. La vesprada donarà començament amb el Bona vesprada al que podran assistir les famílies i que es plantejarà des de la Comissió de Pastoral. A continuació, i després del berenar preparat pels xavals del taller d’hostaleria, s’iniciarà l’activitat ambientada en la Copa Don Bosco 2.0.

També et pot interessar …