'Tiempo interior' compleix 15 anys

31 octubre 2014


El comentari a l’evangeli diari Tiempo interior va nàixer al novembre de 1999. L’1 de novembre de 2014 complirà 15 anys. Darrere d’aquest treball està el salesià José J. Gómez Palacios, autor també de nombroses publicacions i col·laborador habitual del Butlletí Salesià i Missió Jove.

Aquesta iniciativa va sorgir per a facilitar un moment de reflexió bíblica per a educadors dels ambients salesians, oferint al fil del text evangèlic comentat, diverses seccions que fan d’aquest un producte especial. Abunda en cites històriques, soci-culturals i arqueològiques per a donar a conèixer al lector el context en el qual es produeix el text de l’evangeli. En estar destinat a educadors, la reflexió conclou cada dia amb un suggeriment propi per a “educadors i educadores cristians” al fil del text evangèlic comentat. Cada dia apareix també una o dues imatges en un apartat titulat “Imatges de la Bíblia”. Aquestes imatges mostren paisatges geogràfics, construccions, objectes domèstics, animals, vegetals… relacionats amb l’evangeli del dia.

En els seus inicis s’editava en suport paper i estava destinat a professors de col·legis salesians. Però des de fa uns 10 anys va adoptar el format digital i els seus destinataris es van ampliar granment. Són moltes les descàrregues realitzades des de totes les parts del món.

Segons afirma el seu autor, “la “adolescència” (15 anys) de Tiempo interior és un estímul per a seguir oferint aquesta reflexió a l’evangeli diari. No és un producte perfecte. Però va a seguir existint perquè, malgrat les seues limitacions, és seguit per múltiples persones tant d’ambient salesià com d’altres ambients”

Actualment es pot descarregar des de la web inspectorial www.salesianos.edu. S’accedeix a Tiempo interior desplegant la pestanya superior de mà dreta: Recursos.

El primer dia de cada mes apareixen dos arxius en PDF (en alta resolució). Cada arxiu conté els comentaris de la primera i segona quinzena respectivament.

José J. Gómez és sacerdot salesià. Actualment és el director de la casa Salesiana Sant Joan Bosco de València, presència on compagina la coordinació general de l’obra salesiana amb la docència.

Descarrega Tiempo interior
http://salesianos.edu/contenidos/779/1/0/1/tiempo-interior

Deixa els teus suggeriments sobre Tiempo interior:
josejoaquingomez@salesianos.edu

També et pot interessar …