SMX 58. On estaves al maig durant l’any 2000?

29 mayo 2020

“Ella és testimoniatge que Déu no defrauda” i a aquest convenciment, la Família salesiana ha viscut el mes de María Auxiliadora més atípic, probablement de la seva vida, i potser també el més lliurat a la verge de Don Bosco. Entra en el nou número de la revista inspectorial.

En el número 58 de la revista SMX recopilem a través d’imatges, vídeos i testimoniatges, un mes que sempre recordarem. La desescalada ha permès en finalitzar maig, que mantenint les distàncies de seguretat ens retrobem en el presencial perquè en l’espiritual i virtual sempre hem romàs. 

En Confiança, amb Ángel Asurmendi reflexionem sobre la devoció a María Auxiliadora. A quantes persones podem salvar amb la devoció a María Auxiliadora? ens pregunta. Amb María sabem que no anem sols, ella mateixa ens llança a ser acompanyants de les situacions del nostre proïsme que avui, – amb l’esclat de la pandèmia de la COVID-19- són en molts casos de dolor, inseguretat, frustració, por….

Ángel ens compta la curiosa notícia d’un nàufrag, supervivent al naufragi d’un vapor enfront de les costes de les Illes Canàries en 1898…. sabeu com va aconseguir salvar-se? Aquells mestres i artesans de l’Escola d’oficis salesiana de Sarrià tampoc ho imaginaven…

En aquest número coneixem a Santiago Ela Nve Bindang: “Ser salesià m’ha ajudat a descobrir que puc fer alguna cosa pels altres, des de la gratuïtat i generositat més simple”, ens comparteix a través del seu testimoniatge. Gràcies a Irene i Salva, matrimoni de la casa de Triana, els qui ens parlen de vocació matrimonial; a Eduardo Arellano que ens revela els seus 24 i a Manu Olid i Jordi Latorre que comparteixen missió també en l’Institut Superior de Ciències Religioses Don Bosco. Units en el treball i en l’amistat són respectivament entusiasme i reflexió. La campanya Som Un ha consolidat l’equip. I així ho relaten en Anirem a mitges.

També 50 anys compleix la casa salesiana Joan XXIII d’Alcoi. Actualment és un dels referents en Formació Professional a les comarques del nord de la província d’Alacant i des dels seus inicis va jugar un paper fonamental en la vida social del barri amb la parròquia i el club juvenil.

I un número més Bartolomé Blanco ens obri les seves portes. Saludem a Mustafa, alumne de la FPB de Triana, que després de complir els 18 anys, ha vingut a continuar el seu procés de formació i de maduració a la comunitat. I aprenem de l’experiència de confinament d’aquesta comunitat que assegura sentir-ho com, “una oportunitat interessant per a continuar descobrint la bondat de tantes persones que en aquestes setmanes treuen el cap a la nostra comunitat per a aportar el seu suport i la seva ajuda”.  

En la mirada cap als centres juvenils parlem del centre juvenil com a lloc vocacional, “Per a moltíssims joves, els nostres centres juvenils són la porta d’accés a l’Església. Acompanyar a cada jove en la cerca concreta de la seva pròpia vocació, continua bategant amb força en els nostres centres juvenils”, ens explica Francisco Cánovas, sdb.

I més continguts indispensables com la ressenya literària, interessantíssim llibre de David Nel·lo, “La Crònica de l’Iu Eskar”, premi Edebé de Narrativa Infantil 2020. “Una novel·la perfecta per a entrar en diàleg amb els vostres fills o alumnes sobre temes com els refugiats, les migracions internes o externes que un pugui viure, la xenofòbia o les ideologies populistes sobre la “propietat” de les pàtries”, ens recomana Joan Alsina.

En Innovació educativa, coneixem la proposta de sant Antoni Abat de València. Desenvolupament i Moviment, sobre l’estimulació de la psicomotricitat en l’etapa d’Infantil. 

SMX 58, una revista també feta des del confinament de la Delegació de Comunicació, però sense perdre la vocació de servei, sempre amb l’objectiu de donar veu i posar rostre a nostra Inspectoria.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...