«Seré signe i portador de l’amor de Déu als joves»

12 septiembre 2020

Per Salesians Comunicació

La tarda de divendres 11 de setembre va tenir lloc la primera professió com a religiós de Mario Martín a la Parròquia salesiana Sant Antoni Abat de València en un acte que va complir amb totes les mesures sanitàries establertes i respectant l’aforament corresponent davant el context actual.

La celebració va estar presidida per Ángel Asurmendi, provincial de la Inspectoria salesiana de Maria Auxiliadora, i va comptar amb la participació de salesians, familiars, companys i amics que han compartit el seu camí vocacional i que van acompanyar a el jove salesià en aquest moment tan significatiu en la seva vida i en la de tota la comunitat salesiana.

Lliurament al Senyor en la Congregació Salesiana

El ritual de la professió religiosa va estar compost per diversos moments significatius. En primer lloc, Mario, flanquejat pels seus dos testimonis, els salesians Félix Sarasola i Miguel Ángel Nuin, va dialogar amb l’inspector sobre el compromís que vol tirar endavant amb la seva vida com a salesià. Després, tota l’assemblea va acompanyar a Mario demanant a Déu que l’ajudi a tirar endavant aquest compromís. Després de la lectura de la fórmula de la professió, i l’acollida de Mario amb l’abraçada fraterna de l’Inspector, va rebre la medalla signe de la seva consagració i el llibre de les Constitucions Salesianes.

Un altre moment emotiu va ser en el qual es va recordar com Don Bosco va confiar la Congregació Salesiana a Maria, per aquest motiu Mario va fer una ofrena floral pujant fins a l’altar de Maria Auxiliadora i dipositant als seus peus aquest signe de confiança.


Memòria viva de Don Bosco

En l’homilia, el Provincial va començar fent referència a les persones que amb el seu acompanyament i proximitat han sabut posar-li davant Jesús, el que va provocar que alguna cosa es despertés dins de Mario, per a qui Jesús era un autèntic desconegut. «Però per seguir Jesús no n’hi ha prou amb escoltar el que altres diuen d’ell, cal viure una experiència personal», va explicar Asurmendi mentre va parlar de la valentia per deixar-se interrogar davant d’una vida coberta en la clau d’agraïment.

«La crida no és només per a tu, si no perquè la comparteixis amb els altres, comprometent-te a lliurar tota la teva energia pels joves.
Mario desitgem que siguis feliç, que siguis proper a Déu i als joves més necessitats i que trobis en les teves germans salesians el suport per seguir creixent en la teva resposta a Déu. Ell no et va a defraudar «, li va recalcar a el jove salesià per concloure amb un missatge d’esperança:» Avui tu també ens mostres que quedar-se amb Jesús val la pena i ens fa ser feliços «.

A l’acabar la celebració, Mario va realitzar una breu acció de gràcies en la qual va afirmar tenir clara la seva missió «com a signe i portador de l’amor de Déu als joves, especialment als més necessitats». Va agrair a tantes persones que l’han acompanyat en aquest camí, recordant a cada salesià, amic, familiar o professor que li havia ajudat en aquest temps previ de discerniment, tenint un especial record per als joves de les presències salesianes de València-Sant Antoni Abat , Sevilla-Bartolomé Blanco i Genzano di Roma.

Després de la primera professió, continua el seu camí formatiu en la comunitat salesiana de l’posnoviciado de Granada on, durant tres anys, compaginarà estudis de Filosofia amb altres de salesianitat i pràctiques pastorals.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...