Salesians Saragossa participa activament en els concursos europeus

27 noviembre 2015

Els concursos que proposa la Unió Europea per als estudiants són en moltes ocasions una excel·lent fórmula per treballar en valors, reflexionar i promoure el pensament crític. En Salesians Saragossa estan participant activament en les convocatòries que sobre aquest tema arriben des d’Europa. Actualment un grup d’alumnes de Cicles de Grau Mitjà i Batxillerat participen en el concurs europeu EuroScola; mentre alumnes de cicles formatius participen en el concurs de vídeo viral Europass 2015.

EuroScola és un concurs que convoca l’Oficina d’Informació del Parlament Europeu a Espanya, en col·laboració amb la Representació a Espanya de la Comissió Europea i la Secretaria d’Estat per a la Unió Europea (ministeri d’Afers exteriors i Cooperació). Aquesta és la XXII edició del Concurs Euroscola dedicat als 30 anys d’Espanya en la Unió Europea (1986-2016).

L’objectiu d’aquesta convocatòria és el de reflexionar amb els joves sobre el procés de transformació d’Espanya a partir de la seva integració en la Unió Europea en 1986; promoure el pensament crític, valorar el que hem aconseguit i analitzar els desafiaments i reptes que es plantegen per al futur.

El Concurs es desenvoluparà a través d’una plataforma interactiva educativa en Internet: www.euro-scola.com i l’objectiu és fomentar l’ús d’Internet i de les noves tecnologies com a eines educatives; apropar la UE als joves, millorant els seus coneixements i implicant-los en la construcció d’Europa; i fomentar l’aprenentatge de llengües europees, fonamental per aconseguir una Europa unida. Per això, el Concurs es desenvolupa també en anglès.

El fet de dominar altres llengües europees, per part dels alumnes participants, és important i necessari, atès que els equips guanyadors que assisteixin al Programa Euroscola a Estrasburg hauran de comunicar-se amb els participants d’altres nacionalitats europees en anglès o francès.

D’altra banda, el concurs Europass tracta de crear una pel·lícula curta promocionant els beneficis de l’ús de la iniciativa Europass: cinc documents que ajuden als ciutadans a presentar les seves capacitats i qualificacions de manera senzilla i fàcilment comprensible en tota Europa per trobar treball o formació; ajuda als ocupadors a entendre les capacitats i qualificacions dels treballadors; i a les autoritats educatives i de formació a definir i comunicar el contingut dels programes d’estudi.

Quatre alumnes de Salesians Saragosssa han creat un vídeo en el qual simulen ser actors en una entrevista de treball, on el Europass és primordial per ser seleccionats.

També et pot interessar …