Salesians, Premio Ciudadanos 2015

25 noviembre 2015

L’Associació Premios Ciudadanos, entitat sense ànim de lucre, ha donat a conèixer la decisió del jurat de la XVIII Edició dels Premios Ciudadanos.

Entre els esdeveniments de 2015, el jurat ha volgut reconèixer el Bicentenari del naixement de Don Bosco, per "la seva meravellosa intervenció en la història i, de manera especial, pel compromís i el desenvolupament de les escoles de formació professional".

El lliurament dels guardons tindrà lloc aquest dijous 26 de novembre a l’Auditori Espai Bertelsmann (C / O’Donnell, 10. Madrid) a les 19’45 hores, amb entrada lliure fins a completar l’aforament.

El jurat dels Premis, format per destacats intel·lectuals i un gran nombre de representants de col·lectius ciutadans, ha tingut en compte en la seva decisió en les diferents categories els valors humans; l’educació; les trajectòries personals en valors; els projectes de repercussió en els ciutadans; les accions i els compromisos amb les persones en risc de vulnerabilitat; la salut i el benestar social.

A més de Salesians, entre els premiats es troben també Xarxa Elèctrica d’Espanya, Iberdrola, Fundación Tecsos, Ajuntament de Santander, Eroski i Gureak, Fundació Trilema, Grupo Scout 217 Matterhorn, Aytos i Fundación Globalis.

La congregació dels Salesians va ser fundada per Sant Joan Bosco el 18 de desembre de 1859 sota el nom de Societat de Sant Francesc de Sales. Don Bosco era un sacerdot piemontès que sentia una gran preocupació pels infants i els joves de la seva època, i especialment pels més necessitats.

Els Salesians han estès el llegat de Don Bosco a 133 països de tot el món. A Espanya, compten amb al voltant d’un centenar d’escoles, on cada any es formen més de 73.000 alumnes gràcies a la tasca de 5.000 docents. 50 centres ofereixen cicles de Formació Professional, pels quals opten prop de 25.000 alumnes cada any per poder accedir al món laboral. La xarxa educativa s’estén pels més de 100 centres juvenils salesians del país, als quals hi participen en el temps de lleure 32.000 infants i joves, i per les plataformes socials, que atenen prop de 16.000 persones dels col·lectius més vulnerables.

També et pot interessar …