Salesians Linares, branca unida al tronc de Don Bosco

27 enero 2016

A la tarda del dimarts 26 de gener, a l’Auditori Municipal de El Pósito de Linares, va tenir lloc la presentació del llibre "L’obra salesiana a Linares (1964-2005) de Jesús M. Botella Guerrero, historiador i professor professor de Secundària del Col·legi San Agustín de Linares des de 1979 que ha portat al paper dels principals episodis de la casa de Linares al llarg de cinc dècades.

L’acte, en què van assistir nombrosos representants de la ciutat i de la família de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, va comptar amb les intervencions del salesià Felipe Acosta, autor del pròleg i director de la casa de Màlaga, Macarena García, regidora delegada de Cultura , el salesià Marco A. Vázquez, director titular de la casa de Linares, Patricio Lupiañez Cruz, Vicepresident de la Fundació Caja Rural a Jaén; Jesús M. Botella Guerrero, autor del llibre, i de Cristóbal López, Inspector dels salesians.

"Las branques de Linares estan unides al tronc de Don Bosco, i aquest a unes arrels de 200 anys. Sense Crist perdem la nostra identitat", explicava Cristóbal López sobre l’origen d’una presència salesiana que ha recollit grans fruits en la província de Jaén al llarg del temps, com va poder comprovar el 31 de gener de 2015, data en què es va dur a terme el lliurament de la Medalla d’Or de la ciutat a la presència salesiana que durant el passat any va celebrar el cinquantenari del seu naixement.

Al seu torn el salesià va destacar el principal objectiu per a qualsevol casa salesiana amb un projecte educatiu-pastoral fonamentat sobre arrels evangelitzadores, igual que va tenir un afectuós record per algunes de les figures que han acompanyat el treball de la casa al llarg de la seva història .. "Don Bosco va voler i vol que els nostres estudiants siguin honrats ciutadans i bons cristians. A Linares teniu exemples de bons fills de Déu mantenint les seves arrels, com Manolo Lozano o Pedro Poveda", afegia.

L’acte, conduït per Pedro Poza, coordinador dels actes del cinquantenari de la presència salesiana a la ciutat, va estar emmarcat dins el programa "La Rural Difusión" de la Fundació Caja Rural de Jaén i en la setmana de la festivitat de Sant Joan Bosco , i va comptar amb l’amenització musical el Grup de Cambra de "Los Estudiantes".
 

També et pot interessar …