Salesians Jerez Lora Tamayo amb el projecte solidari "Avanti, siempre Avanti"

16 diciembre 2015

Durant els últims anys, i accentuat per la conjuntura econòmica desfavorable, la presència de persones sense recursos i sense llar ha anat incrementant-se considerablement a la ciutat de Jerez de la Frontera.

El panorama es presenta descoratjador per a molts ciutadans de la localitat, només cal sortir al carrer, per coincidir amb persones que malviuen a la ciutat, demanen almoina a la sortida de supermercats, en semàfors, en zones comercials o a les portes de les esglésies, o passen la nit refugiats en caixers, parcs o llocs coberts.

Amb l’arribada de l’època hivernal i la caiguda de les temperatures, s’incrementa la vulnerabilitat d’aquestes persones davant l’afecció de malalties, sent un factor facilitador de les mateixes la mala o deficient alimentació que pateixen.

Amb aquest projecte es pretén abastir amb una ració d’aliments setmanal a les persones sense llar i sense recursos de Jerez de la Frontera, a la vegada que aconseguir un increment de la consciència social dels alumnes del nostre centre davant aquesta problemàtica.

L’acció proposada en aquest projecte consisteix en el fet que tots els dijous, inclosos en el curs escolar, els professors, alumnes i voluntaris del centre es reuneixin en un lloc comú per a donar inici a l’activitat de repartiment d’aliments a la població afectada.

Prèviament, s’han establert unes rutes per la ciutat i uns punts de parada, en els quals ja és coneguda la presència habitual de persones sense llar ni recursos.

Els professors, alumnes i voluntaris en aquest projecte, a més de proporcionar l’aliment als usuaris, tenen l’objecte d’esbrinar la seva situació particular, amb la finalitat de facilitar-li un assessorament davant la mateixa. "Una mica de misericòrdia fa el món menys fred i més just" Papa Francesc.

També et pot interessar …