Salesians i Filles de Maria Auxiliadora treballen en equips de socors al Nepal

28 abril 2015

La llarga sèrie de moviments que des del passat dissabte 25 d’abril, va colpejar al Nepal i va devastar la part central del país – amb la més forta de magnitud de 7,9 – deixa un saldo tràgic: prop de 3.700 morts confirmats fins al moment i al menys 6.800 ferits, però en molts pobles encara no arriben els equips de socors. Salesians i Filles de Maria Auxiliadora (FMA), present sal país, estan bé i es ja es troben treballant per fer front a l’emergència.

Les rèpliques han causat també allaus en els pics de la serralada de l’Himàlaia, que han envestit diverses expedicions d’alpinistes. Katmandú, la capital, és la ciutat més afectada, però el dany afecta 30 dels 70 districtes que conformen el país. Més enllà dels morts i ferits que augmenten cada hora, el terratrèmol va deixar a famílies senceres sense llar, que s’enfronten en un clima molt dur amb pluges imminents, en un país densament poblat, amb 27 milions d’habitants – la meitat dels quals són infants – i molt pobre.

Les operacions de rescat i socors estan en curs i continuen sense parar, amb l’ajuda també d’expedicions humanitàries de diversos països.

Les FMA de la Inspectoria de Calcuta han aconseguit posar-se en contacte amb les religioses al Nepal, que han assegurat que les germanes i els Salesians estan bé, encara que afectats pel xoc i la por. Només algunes parets es van ensorrar però no han patit danys irreparables. Com totes les persones, per ordre del govern no poden tornar a casa i es refugien en carpes externes. Mentrestant, intenten portar ajuda i consol a les persones afectades.

Els salesians són presents al Nepal des dels anys 90, dependents de la Inspectoria de l’Índia-Calcuta, i animen dues obres a Katmandú, "Thecho" i "Siddhipur", en el suburbi de Lubhu, i dues més en altres zones del país ; les FMA han obert casa a Kàtmandu en 2007.

Mentrestant, l’ONG "Jugend Eine Welt – Àustria" ja està treballant i ha assignat un fons d’emergència inicial de 10.000 euros per ajudar els salesians al país.

A YouTube està disponible un vídeo que presenta l’ obra salesiana de Lubhu.
 

També et pot interessar …