Salesians Campano aprofundeix en les realitats socials

24 noviembre 2015

Un any més i amb l’objectiu de sensibilitzar els joves sobre les dures realitats que viuen moltes persones cada dia, el col·legi salesià de Campano a Chiclana de la Frontera (Cádiz) no solament ha tractat aquest tema en Bons dies i tutories, si no que ha volgut que els alumnes coneguessin de primera mà la tasca d’alguna associació dedicada als més necessitats.
 
En concret durant aquest mes de novembre els cursos de 2n de Fred, 2n Mecanitzat, 2n Electricitat, 1r Comerç, 4t ESO i 2n FPB han visitat la central de l’ONG Madre Coraje a Jerez de la Frontera, que es dedica a cooperar en el desenvolupament de comunitats empobrides, basant-se en el voluntariat i el reciclatge per poder prestar ajuda humanitària, dur a terme projectes de desenvolupament sostenible i educar en l’important valor de la solidaritat. La seva prioritat és Perú, però han sabut adaptar-se a la situació actual i solen ajudar i col·laborar amb persones necessitades també de l’entorn proper.
 
Durant la visita, en primer lloc, van visualitzar un vídeo de presentació sobre la tasca que realitza Madre Coraje i com va ser la seva fundació. Posteriorment van passar a realitzar la visita per les instal·lacions, on els alumnes van veure com el personal voluntari exerceix la seva tasca, dividits en grups separen joguines, roba, oli usat per a sabó o biodièsel, radiografia per treure la plata, cartutxos de tinta, medicaments caducats per vendre al pes, ulleres, entre d’altres. I un hort solidari els productes del qual van destinats a menjadors socials de la província de Cádiz i que eren treballats fonamentalment per presos en tercer grau.
 
Destacar la discreta i impressionant tasca dels voluntaris, la bona organització i coordinació d’aquesta ONG i la seva interessant planta de reciclatge, en la qual absolutament tot es pot aprofitar per ajudar a algú o buscar els recursos necessaris per a poder fer-ho. Els alumnes del centre portaven temps preparant la visita i van voler aportar el seu granet de sorra portant roba usada i caixes de taps que serviran per reciclar i obtenir recursos econòmics amb els quals ajudar als que pràcticament no tenen res.
 
Una visita per crear una veritable consciència solidària i una creixent actitud de col·laboració.

També et pot interessar …