Reuni2,15 anys d'aprenentatge intercultural

4 diciembre 2015

Trenta joves procedents de les Associació Alraso (Cartagena), Centre Juvenil Áncora (Cartagena) i Centre Juvenil Magone (Cabezo de Torres) es van reunir dissabte passat 28 de novembre en la trobada Reuni2 que promou la Federació Juvenil Don Bosco de la Regió de Múrcia.

“La finalitat del projecte és fomentar l’aprenentatge intercultural entre joves de diferents procedències, especialment entre població autòctona i grups d’immigrants, mitjançant activitats que contribuïsquen a prevenir el racisme i la xenofòbia”, expliquen des de la Federació.

Els objectius específics d’aquesta activitat, que es realitza des de l’any 2000, és propiciar la trobada, la convivència, el coneixement personal i l’intercanvi cultural entre joves de dues associacions: el Centre Juvenil Áncora (joves no immigrants) i l’Associació Alraso (joves immigrants). Per a açò es desenvolupen activitats conjuntes entre joves immigrants i no immigrants que permeten avançar cap a una vertadera convivència i comunicació intercultural, basant-se en la igualtat, el respecte a la diversitat i la no discriminació. Al mateix temps es promou la participació activa dels joves d’ambdues associacions en el disseny, organització, execució i avaluació del projecte.

També et pot interessar …