Projectes VOLS 2016: prioritat Burkina Faso

23 julio 2015

Aquesta setmana hem tingut una visita molt agradable, la del missioner salesià Lorenzo Campillo, procedent de Ouagadougou, capital de Burkina Faso. L’any 2016 VOLS tindrà com a prioritat col·laborar en aquest país a nivell de projectes de cooperació al desenvolupament. En la foto Lorenzo Campillo en el centro con Begoña Simal i Xavi Costa del equipo técnico de VOLS.

Ho farà a través del suport i finançament de dos projectes. Amb la contrapart dels Salesians es donarà suport a la construcció d’una escola de primària, i amb les Salesianes, l’objectiu és el de finançar un dipòsit  important d’aigua en alçada i incorporar un sistema que permeti el regadiu i el funcionament d’un gran complex educatiu que s’està projectant en l’actualitat.

Com a novetat molt destacable cal remarcar el compromís de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) a través de tota la seva comunitat educativa per participar en el disseny del projecte del dipòsit gran d’aigua, treballant també en l’eficiència energètica a través de fonts d’energia sostenibles i  colze a colze amb l’arquitecte local per tal de projectar unes instal·lacions que millorin les estructures d’aigua i sanejament del nou complex educatiu.

Els projectes encara estan en la fase final d’identificació i presentació, i és previst que a finals de novembre i principis de desembre es pugui fer una visita al terreny. Es tracta de projectes en els que segurament també hi col·laboraran altres ONGD de la nostra família salesiana, Solidaridad Don Bosco y Jóvenes y Desarrollo.

Un dels objectius també de VOLS per al proper any és el de treballar tot el tema de la comunicació enfocada a l’Educació pel Desenvolupament a partir de les realitats que ens trobem en els projectes, tal i com s’ha fet enguany amb el projecte “Moi Aussi” al Benín. 

També et pot interessar …