Projecte Reconoce, gran idea de l'any

19 mayo 2015

La revista Actualidad Económica selecciona cada any "Les 100 millors idees", un conjunt de productes i serveis del món econòmic, empresarial o social a nivell espanyol que destaquen per ser útils, brillants i innovadores en àrees com l’energia, les finances, la moda , el motor, el turisme, les pimes, l’alimentació, la publicitat, la salut, la tecnologia, etc. i als quals premia en una gala especial.

Per a la XXIII edició d’aquests premis, Actualidad Económica ha seleccionat el projecte de la RED RECONOCE, desenvolupat per la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco en col·laboració amb ASDE Scouts d’Espanya i Federació Didania, i que té com a objectiu posar en valor l’experiència de els joves voluntaris en entitats de lleure educatiu.

El lliurament d’aquest reconeixement ha tingut lloc el 14 de maig en un acte organitzat per Actualitat Econòmica a l’Hotel Ritz de Madrid. Han recollit el premi David Arduengo (President de la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco), Santi Domínguez (Coordinador Nacional de Centres Juvenils i representant també a la Federació Didania) i PaZ Almendros (ASDE Scouts d’Espanya).

Aquest programa està consolidant una xarxa d’organitzacions a nivell estatal per a l’impuls del reconeixement de les competències i habilitats aconseguides a través de l’acció voluntària, ajudant així a l’ocupabilitat d’aquests joves. La primera fase del projecte "Reconeix" va consistir en la realització d’un estudi sociològic entre els voluntaris de les entitats ressenyades (15.000 voluntaris i voluntàries).

En una segona fase, s’està desenvolupant un Sistema en línia d’acreditació no formal de l’acció voluntària. El Sistema permetrà l’acreditació del voluntariat, especialment d’aquell que treballa en l’àmbit del lleure educatiu. L’eina que estarà disponible abans de l’estiu, serà posada a disposició de totes les entitats juvenils que vulguin acreditar l’experiència del seu voluntariat.

Si ets una persones voluntària o una entitat juvenil i vols participar en el procés d’acreditació RECONOCE o simplement estar informada, et convidem a formar part de la xarxa. És molt senzill, només has d’inscriure’t al web del projecte.

Uneix-te a la xarxa si t’interessa acreditar les competències que han adquirit els voluntaris i voluntàries de la teva entitat!

· Rebràs totes les notícies i novetats de la xarxa
· Disposaràs d’una eina en línia per acreditar l’experiència dels teus voluntaris i voluntàries
· Rebràs formació i acompanyament per posar en marxa el sistema
· Milloraràs les possibilitats d’ocupabilitat del voluntariat de la teva entitat

Aquest projecte compta amb el suport financer del Programa de Ciutadania Activa del Mecanisme Financer de l’Espai Econòmic Europeu 2009-2014, canalitzat a Espanya per la Plataforma d’ONG d’Acció social. El Programa de Ciutadania Activa busca l’enfortiment de la societat civil, la justícia social i la democràcia. Per estar al dia sobre el desenvolupament d’aquest programa pots seguir l’etiqueta #CiudadaníaActiva o el seu perfil a twitter @Ciudadania_Act.

Twitter: @RedReconoce
 
 

També et pot interessar …