Primers passos d’un nou sexenni per a la Família Salesiana

26 septiembre 2020

Per ANS.

La Família Salesiana, aqueix vast moviment de persones dedicat a la salvació dels joves seguint les petjades de Don Bosco, és un organisme viu i actiu, que ha pres un paper cada vegada més central en consideració i en l’apostolat de la Congregació.  La referència a la Família Salesiana per part del Rector en el discurs de clausura del CG va ser molt expressiva: “La Família salesiana, juntament amb la realitat de la missió compartida amb els seglars, serà el punt d’arribada i la garantia de la missió salesiana… És un element carismàtic essencial, hui molt més fort que en els temps de Don Bosco…  Per això us convide a continuar creient en la Família Salesiana”.

El primer punt de novetat va ser la renovació de l’equip SDB del Secretariat: Al costat del pare Joan Lluís Playà que substituïa al pare Eusebio Muñoz com a delegat del Rector Major per a la Família Salesiana, i a pare Pierluigi Cameroni que com postulador general per a la causa dels sants continuaven formant part d’ell, es van unir el Sr. Domenico Nam com a delegat per als SSCC i els EXDB en substitució del pare Giuseppe *Casti i del pare Jayapalan Raphael, i el pare Alejandro Guevara com a Animador Espiritual del *ADMA.

Després es van mantindre els primers contactes online i l’atenció als requeriments provinents de les Inspectorías o de Grups concrets de la FS que arribaven de diverses parts del món: animació de EEEE, participació en trobades inspectorials, trobades amb els EXDB de les inspectoríes d’Àsia Oriental, trobada amb la ADMA Primària, el seguiment de la traducció del llibre de la Família Salesiana…

Els dies 10, 11 i 12 de setembre l’Equip SDB s’ha pogut reunir de nou, i l’11 a més, amb el Ple del Secretariat, és a dir, amb María Luisa Miranda i Dina Moscioni, del qual ja formaven part; i amb Margarita F. i Antonio Boccia als qui el Rector Major ha nomenat recentment com a membres del Secretariat.

Han sigut dies de presa de consciència més plena sobre el caràcter del Secretariat com a òrgan al servei del Rector Major per a l’animació, formació i coordinació de la Família Salesiana; de reflexió sobre les funcions que s’assumeixen i la manera d’organitzar-se; de preparació de la part de la programació del sexenni corresponent a la Família Salesiana a la llum dels nuclis d’animació proposats pel Rector Major; i de com encarar les pròximes Jornades d’Espiritualitat de la Família Salesiana.

Jornada Mariana de l’Associació de María Auxiliadora (*ADMA) a Torí

“Somien i facen somiar”. Aquest és el lema de la XXX Jornada Mariana de l’Associació de María Auxiliadora (ADMA) que es va realitzar a Torí el diumenge 20 de setembre, amb uns 400 participants entre joves i adults. Una Jornada particularment especial, perquè marcada pel pas de comandament de l’animació de l’Associació, entregada per  Pierluigi Cameroni a Alejandro Guevara de la *Inspectoría María Auxiliadora. Un clima de festa i de reconeixement ha marcat l’esdeveniment, amb moments de participació i emoció, com el lliurament d’un bell àlbum fotogràfic i dues estoles marianes.

Alejandro Guevara al seu torn, va compartir la seua història de vida i va narrar com ha arribat a aquesta missió que li va confiar el Rector Major. Per la seua part el pare Roberto Carrelli ha presentat el camí formatiu de l’any 2020-2021 amb el títol “Somien i facen somiar”, inspirat a l’eslògan del Papa Francesco als salesians, en concloure el Capítol General.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...