Primera trobada online dels Delegats Inspectorials de la Família Salesiana en el món.

25 octubre 2021

Del 6 al 15 d’octubre es va dur a terme la trobada on line entre salesians membres del Secretariat de la Família Salesiana (FS) i els Delegats Inspectorials de la FS actius en les set Regions del món salesià.

Els punts més rellevants per a l’acompanyament i l’animació de la Família Salesiana en el món pels salesians van ser l’eix d’aquesta primera trobada en la que hi va participar un 70% dels Delegats Inspectorials de la FS en una bonica experiència de comunió i de fraternitat, així com una excel·lent oportunitat per avaluar les fortaleses i els reptes actuals de la FS de cada Inspectoria. Tot això viscut en un clima d’alegria, oració i comunicació.

Els grups de la FS estan presents en totes les Inspectories, en una proporció variable del 25% al 45% de les presències dels grups reconeguts oficialment. A més, en vàries Inspectories existeixen altres grups locals que mereixen atenció. La vivacitat dels grups es manifesta, fins i tot en aquest temps de pandèmia, s’expressa a través del compromís dels membres de les Consultes Inspectorials, el creixement d’alguns grups (com l’ADMA, els Salesians Cooperadores…), la relació amb les Filles de Maria Auxiliadora, els projectes moltes vegades lligats a la planificació de les Inspectories. S’hi sumen les iniciatives de celebració, formació, oració i també de missió. Finalment, creixen i s’aprofundeixen els vincles amb els equips de pastoral juvenil, l’obertura a l’Església local i el compromís social.

Entre els reptes cal enumerar: la necessitat de créixer encara més en el sentit de Família Salesiana, en la capacitat d’acompanyament, en la formació en la FS de les noves generacions de salesians, en una formació conjunta més curosa, en la valorització del laïcat, en la capacitat d’auto-responsabilitat dels grups, en la implicació d’aquells que per motius diferents no senten el desig d’afiliar-se plenament a una organització, en la confluència del Moviment Juvenil Salesià en la Família Salesiana i en la renovació de la pròpia FS.

La trobada també va permetre compartir informació sobre les properes Jornades d’Espiritualitat de la FS, sobre el Curs per a Delegats recentment designat, en el siti web de la FS i d’altres esdeveniments previstos pels propers mesos.

En definitiva, fou un ric intercanvi, que sens dubte es convertirà en un itinerari per a compartir i aprofundir en el sexenni actual.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...