Presentat el tema de la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials 2015

27 enero 2015

La Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, l’única jornada mundial establerta pel Concili Vaticà II ("Inter Mirifica", 1963), ve celebrada a molts països, per recomanació dels bisbes del món, el diumenge anterior a la solemnitat de la Pentecosta, que el 2015 serà el 17 de maig. Mentre el tema ve presentat el dia dels sants Arcàngels, el Missatge ve publicat tradicionalment el 24 de gener, dia de la festa de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes.

El tema de la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials d’aquest any va en continuïtat amb el de l’any passat i, a la vegada, contextualitzat en el tema central dels dos sínodes pròxims: "Comunicar la família: ambient privilegiat de la trobada a la gratuïtat l’amor ". El Papa Francesc és molt clar en la seva elecció en la qual col·loca en el centre de la comunicació social a les persones, emmarcant aquest cop dins d’un context privilegiat però també amenaçat com és la família.

Fa quatre anys al Dicasteri es va decidir a celebrar en cada Inspectoria aquesta jornada en unitat amb l’Església i la Família Salesiana, acceptant com a tema de formació inicial i permanent el mateix Missatge del Sant Pare. El passat 21 de gener, durant la trobada dels dos consells generals dels SDB i de les FMA, es veia la necessitat d’aquests moments de formació conjunta, en la consciència que a la base d’ells està un principi carismàtic i no només una oportunitat estratègica.

 

També et pot interessar …