Presentada oficialment l'Estrena del Bicentenari

29 diciembre 2014

El 27 de desembre, el significat ple d’aquest regal que es fa a tota la Família Salesiana es va donar a conèixer durant la presentació de l’Estrena, que va tenir lloc, com ja és tradicional, a la Casa General de les Filles de Maria Auxiliadora (FMA ), a Roma.

L’elecció de la data per a la presentació per part del Rector Major representa en si una novetat, fins aquest any reservada per a l’últim dia de l’any i en aquesta ocasió el dia 27. No obstant això, el programa ha seguit l’estructura tradicional. La trobada va tenir lloc a la sala-teatre de la Casa general, on la capacitat de la sala va fer possible rebre les germanes de les comunitats dependents de la casa Mare: La Comunitat de la Casa General, les novícies de tots dos noviciats el de Castelgandolfo i Roma, van assistir un nombre important de FMA de la Inspectoria Romana.

Va prendre la paraula en primer lloc la Mare General de les Filles de Maria Auxiliadora, Mare Yvonne Reungoat, qui va donar la benvinguda al Rector Major i a tots els presents.

A continuació va intervenir el Rector Major, Don Ángel Fernández Artime, qui va il·lustrar les principals característiques de l’Estrena: la seva paraula d’unitat per a tota la Família Salesiana; la mirada sobre Don Bosco per assumir el seu cor de Bon Pastor; l’atenció preferencial als joves, i especialment els pobres; el record del primer centenari del naixement de Don Bosco i la realitat actual d’aquest Bicentenari; i finalment, les dues dones fonamentals del carisma salesià: Mamà Margarita i Maria.

A continuació, va ser projectat el vídeo de presentació de l’Estrena 2015, un altre element que en aquests últims anys s’ha imposat com a part rellevant de la presentació, capaç de donar suport amb la immediatesa de les imatges el missatge del Rector Major. Tres recursos disponibles per a aquest anys: el vídeo per a motivarlo, el text de l’ Estrena per a aprofundir, i una presentació que sintetiza els elements centrals”.

Un cop presentat hi va haver un curt temps per a les aportacions i preguntes al Rector Major per acabar la nit amb una salutació de la Mare Reungoat i un moment de convivència salesiana.

El vídeo d’aquest any, realitzat per l’Agència Informació Salesiana encarregat pel Dicasteri per a la Comunicació Social, està des d’ara visible al canal de YouTube i a més en unes altres 20 edicions diverses (8 amb el doblatge, 12 subtitulades). 

També et pot interessar …