Posa’t en camí, camí cap a la Pasqua amb Sant Josep i Els somnis de Déu

22 febrero 2021

Per Salesians Comunicació

Prop d’un centenar de salesians cooperadors de la Província Sant Josep van participar el passat dissabte 20 de febrer en els Exercicis Espirituals en línia sota el lema ‘Posa’t en Camí’ predicats pel salesià de la comunitat d’Alacant Rosendo Soler.

Ángel Nieto coordinador dels salesians cooperadors a la Província de Sant Josep afirmava que «no són els Exercicis Espirituals que somiàvem, perquè somiàvem ajuntar-nos, trobar-nos, viure’ls plegats, sentir-los i resar en comunitat … Però en el nostre ADN, està l’esperança i la alegria, no una alegria qualsevol, sinó «l’alegria salesiana» Posem-nos en camí!

Els participants que van començar a les 10 del matí a resar, meditar i reflexionar junts sobre l’inici de la Quaresma van assistir a la xerrada ‘Jesús, camí i company’ que els convidava a la meditació. L’eucaristia que també es va desenvolupar de forma on-line va comptar amb la participació dels diferents llocs d’origen.

Hi va haver temps per als moments de grup i diàleg que van fer d’aquest una trobada inèdita però no menys familiar que en anteriors ocasions. «Una jornada interessant, on malgrat tot, ens trobarem amb Ell, hem viscut moments intensos, hem carregat piles, el nostre cor cristià i salesià ha bategat intensament» afirma el consell provincial.

Camí cap a la Pasqua amb Sant Josep

Serà el títol escollit pels salesians cooperadors de la província Mare de Déu de la Mercè pel proper 13 de març, inspirat en la Carta apostòlica Patris Corde del Papa Francesc i que seran predicats de forma on-line pel salesià cooperador Carles Rubio.

De la mateixa manera, del 23 al 24 de gener van realitzar els seus Exercicis Espirituals també en línia. «L’experiència va ser molt positiva, doncs, fer-ho cada un a casa ens va donar l’oportunitat de viure-ho d’una manera molt especial afirma la coordinadora de la província, Ana Arbona. En aquest cas el tema va ser l’esperança amb tres moments de meditació sobre ‘L’esperança de Déu, fonament de la nostra esperança’, Com fer la nostra l’esperança de Déu ‘i’ Passar als fets «Doneu-los vosaltres de menjar». Nodrir l’esperança dels que van com ovelles sense pastor ‘. El predicador va ser el salesià de la comunitat de Granada Manel Bellmunt.

Els somnis de Déu

És el títol escollit pels salesians cooperadors de la Província Maria Auxiliadora per als seus Exercicis Espirituals en línia que predicarà el salesià Rafael Sánchez Cazorla del 5 al 7 de març. D’altra banda Mamen Santiago (fma) predicarà els exercicis ‘Aprendre a mirar amb la mirada de Jesús’ del 12 al 14 del mateix mes. I el proper 21 a les 20 hores tindrà lloc un nou ‘Viacrucis de l’esperança’ animat pel Grup d’oració en cadena i Getsemaní. Tot això obert a la Família Salesiana, salesians cooperadors d’altres províncies i a altres grups de l’Església.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...