Per i amb els joves

1 octubre 2014

Del 26 al 28 de setembre, milers de joves repartits en diferents punts de la geografia espanyola han omplert els patis salesians durant el cap de setmana en l’inici grups de fe i les activitats dels oratoris i centres juvenils de la Inspectoria Maria Auxiliadora . Aquest curs té un valor especial per a tots els integrants del Moviment Juvenil Salesià per estar emmarcat  en la celebració del Bicentenari del naixement de Don Bosco, element central d’aquest curs.
 
Des del CJ Eirené de Triana fins al Entre Amics de València passant pel cor de la pastoral de Mérida, milers de joves han recorregut els moments més significatius de la vida de Don Bosco sense moure’s de casa: de la mà de representacions teatrals de la vida de santa Maria Mazzarello van recórrer Mornese, i acompanyats per l’experiència de sant Joan Bosco, Castelnuovo Don Bosco, Chieri, Torí i els llocs on va néixer l’obra salesiana. Un viatge en el temps des de l’ Itàlia del sant dels joves fins als patis del segle XXI.
 
Seguint els objectius inspectorials i el Projecte Educatiu-Pastoral local, totes les comunitats juvenils han pogut esbossar en aquesta arrencada les línies mestres que marcaran la vida i activitats d’aquest any. El treball del Moviment Juvenil Cristo Vive amb les difusions i la planificació del calendari va funcionar a la perfecció, com va demostrar la nombrosa participació en les activitats.
 
Els Oratoris i Centre Juvenils van programar les seves activitats durant les últimes setmanes per arribar als joves de l’IEF amb les millors eines per a aquest desafiament: passió educativa, flexibilitat i paciència al sembrar. Aquests espais són plataformes d’acollida i compromís, llocs de trobada i convivència, de formació i joc, d’acompanyament i de maduració. Espais que donen cabuda, com no podia ser d’altra manera, també a tot aquell jove de l’escola i del barri, de l’oratori i del carrer, que vulgui gaudir de les activitats i de la presència amiga dels animadors que acompanyen aquest procés.
 

 

 

També et pot interessar …