Pedro, Isrrael i Norbert, salesians per sempre a l’estil de Don Bosco

20 junio 2021

Per Salesians Comunicació

La Basílica de Maria Auxiliadora de la Santísima Trinidad de Sevilla va acollir ahir a la tarda de dissabte 19 de juny l’emissió de vots perpetus de Isrrael José Hernández Balboza, Norbert Mamba Kabongo i Pedro Ignacio Porto Valero amb la qual van afirmar el seu compromís pel “Studia di farti amare” («Cerca la forma de fer-te estimar») pronunciat per Don Bosco i present en el crucifix de la promesa.

En la celebració presidida per l’Inspector Ángel Asurmendi, en què ha estat acompanyat per una notable presència de salesians, els candidats van expressar públicament el seu propòsit de professar els seus vots per a tota la vida a la Congregació Salesiana. Com a testimonis per a l’ocasió una nodrida representació de familiars, amics i joves dels llocs en què els tres joves realitzen la seva tasca pastoral oa les cases en les quals han estat al llarg de la seva vida, a més de més de mig miler de espectadors que van seguir l’emissió a través de Youtube.

L’Inspector, en nom de Rector Major, va donar validesa oficial a aquesta promesa i va destacar la idea del compromís portat al concret en la vida com a cristians, com a religiosos i com a salesians. «El més important i fonamental és que es pugui dir, i es noti en vosaltres, que coneixeu al Bon Pastor. Que sou capaços de reproduir la bondat, els gestos i la veu. Això no s’aconsegueix si no s’aconsegueix una estreta relació amb Ell «, va afegir sobre la importància de superar les dificultats. «Al centre de l’Església, de la nostra inspectoria i en les nostres comunitats educatives ha d’estar aquest infant, el fràgil, el feble. No ho oblideu mai per ser bons salesians», compartia.

Després del rés de les lletanies, va arribar el moment en què els tres joves van fer realitat el somni de el Senyor per a ells. Amb la seva disposició i amb l’acceptació de la Congregació, es van convertir en Salesians de Don Bosco per sempre. Una missió que afronten amb el record de totes les persones que han acompanyat el procés vital i formatiu, com van demostrar en l’acció de gràcies, i amb un exemple sempre present: «Com a cristians, amb un estil concret, volem ser fidels a l’estil de Don Bosco».

Joves compromesos

Isrrael José Hernández és originari de Veneçuela. Va realitzar la filosofia a Los Teques, Veneçuela. Després va venir a Espanya com a missioner ad uitam i va realitzar la seva etapa de tirocini a la Casa de Martí-Codolar, Barcelona. Actualment es troba cursant els estudis de teologia a Madrid, i realitza la seva tasca pastoral en els pisos de Casa Garrelli, que la Fundació Pinardi té a Madrid.

Norbert Mamba és de la República Democràtica del Congo. Va realitzar el preaspirantat i aspirantat a Mbujimayi (la seva ciutat natal), pre-noviciat, noviciat i post-noviciat a Lubumbashi. Va arribar a Espanya el desembre de 2017 com a missioner ad uitam. Després d’haver passat gairebé un any a El Campello i dos a AIcoi com a tirocinant, està ara al teologat de Madrid on, a part de dur endavant els seus estudis en teologia, desenvolupa la seva tasca pastoral a Parla.

Pedro Ignacio Porto és natural de Pozoblanco (Córdoba). Va fer el prenoviciat a l’Escola Llar d’Antequera. Va realitzar el noviciat a la casa Salesiana de Genzano di Roma (Itàlia). Posteriorment va realitzar els estudis de Filosofia i Magisteri a Granada “Virgen de las Nieves”. L’experiència del tirocini la va realitzar a la Escuela Hogar de San José del Valle i a Salesians Trinidad. Actualment està realitzant els estudis de Teologia a Madrid Atocha, on realitza també la seva tasca pastoral.

 

Un final de curs amb fruit abundant 

Aquesta celebració va estar emmarcada en la recta final del curs en què fins a 16 joves salesians formats a Espanya han fet un pas crucial en la seva vida religiosa. En total les Inspectoria Salesianes celebren 2 ordenacions sacerdotals, 3 ordenacions diaconals i 11 professions perpètues.

 

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...