Pastoral Juvenil: Discernir per reformar

22 septiembre 2015

La qüestió del discerniment va ser l’eix transversal de la Trobada de Comissions de Pastoral Juvenil de Salesians, Salesianes i Salesians Cooperadors celebradael dissabte, 19 de setembre, a la seu provincial de la Inspectoria Santiago el Mayor.

Al voltant de 50 membres de les comissions de Pastoral Juvenil es van donar cita a Madrid en aquesta habitual trobada d’inici de curs. Després de la pregària a la cripta de Salesians Atocha, el jesuïta Ignacio Dinnbier, del Centre Arrupe de València, va plantejar als assistents una reflexió sobre una pastoral juvenil del discerniment.

Recolzat en l’exhortació apostòlica ‘Evangelii Gaudium’, del Papa Francesc, Dinnbier va advertir sobre el perill que l’Església i les seves estructures es contaminin de l’esperit de mundanitat. Per això, va instar a revisar fins i tot les iniciatives aparentment evangèliques per determinar si s’està avançant en la dinàmica de l’Esperit. En definitiva, una reforma de vida, tant personal com institucional, que neix de contemplar Jesús i mirar com Ell.

La trobada va continuar amb el treball per comissions: Escoles, Plataformes, Centres Juvenils, Animació Vocacional, Parròquies, Animació Missionera i Salesians Cooperadors. Després de la pausa per dinar, es van reprendre les reunions amb la comunicació de la proposta de treball per a aquest curs i el pla pastoral per als propers anys, i es va posar el punt final a la jornada amb l’avaluació del treball realitzat.
 

També et pot interessar …