#PascuaSalesiana: quan sobren les raons

6 abril 2015

Centenars de joves, com tants cristians al llarg de tot el món, han tingut a les seves agendes assenyalades els primers dies d’abril per celebrar la passió, mort i Resurrecció de Crist d’una manera diferent.

Fent realitat el "Amb els joves, per als joves" de l’Estrena 2015, la joventut ha estat la protagonistes de les Trobades de Pasqua celebrats durant la Setmana Santa per tot el territori de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora. Més d’una vintena de trobades, a les quals s’uneixen les pasqües familiars, es van desenvolupar en llocs com Antequera, Alcoi, Alacant, Borriana, Cartagena, Can Vilalta, Castellnou de Bages, Elx, el Campello, Ibi, La Orotava, Menorca, San José del Valle, Sanlúcar la Mayor, Puebla de la Calzada, Undués de Lerda, València, Xàtiva o Saragossa.
 
Aquestes seus van acollir a joves, principalment a partir de 17 anys, procedents de diferents presències salesianes i congregats sota lemes com "Anem Amb tu", "Hi ha un amic en tu", "Viu la diferència", "Et toca", "Fent Camí "o" Creixem ", que comparteixen una idea comuna amb més de" Dues-centes raons per ressuscitar! ".

Molts joves, sota lel caliu salesià, han descobert una cosa que els científics busquen; la tan anhelada "partícula de Déu" té una porta d’accés directe des de la fe. Precisament aquesta Pasqua, com altres moments de l’Itinerari d’Educació en la Fe, permeten compartir experiències amb joves d’altres ciutats, resar, posar sobre el nu fusta de la Creu les petites creus del dia a dia. Una forma diferent de celebrar la vida amb una fe conduïda amb els ideals i exemple viu de Jesús.

Durant aquests dies, allunyats dels focus o els grans titulars, molts han pogut experimentar la sensació d’aquell "Volem veure’t!" Que van pronunciar els primers cristians. La celebració del Sopar del Senyor, la seva Mort i, sobretot, la joiosa Vetlla Pasqual, han estat viscudes sota la clau de la trobada amb Crist ressuscitat i amb els altres, amb un estil juvenil i familiar. Els joves també han estat acompanyats en tot moments per animadors, educadors, famílies i salesians, que els sostenen en el seu camí de maduració en la fe i els acompanyen. Molts d’ells van estar a les seus diversos dies abans perquè no quedés res per lligar a l’hora de l’arribada. No obstant això el treball preparatori començar diversos mesos enrere amb la celebració de les primeres reunions preparatòries a la Delegació de Pastoral Juvenil i en els diferents centres juvenils.

Entre les activitats que s’han viscut de manera especial cal destacar la celebració del Sopar del Senyor, durant la nit de Dijous de pasqua amb el lavatori dels peus davant Déu, el Via Crucis, la Celebració de la Reconciliació i l’esperada Vetlla Pasqual en la nit del dissabte.

Una dada curiosa és que, una setmana després, nombrosos grups d’adolescents d’aquests centres salesians, celebraran en els mateixos llocs les seves convivències pasquals.

Accedeix a la galeria d’imatges a la web y Facebook

També et pot interessar …