Parlamentaris europeus per un dia

1 abril 2015

El passat 13 de març un grup de vint joves del Col·legi Salesià San Juan Bosco de la Cuesta, acompanyats per dos professors, van tenir l’oportunitat de visitar la seu del Parlament Europeu a Estrasburg, França. Es trobaven entre ells alumnes tant de Batxillerat i Cicles formatius com de 4t d’ESO del mateix centre educatiu. Aquesta visita s’emmarca dins del concurs escolar Euroscola destinat a apropar als joves el procés de construcció europea fent-los partícips d’aquesta. Aquest any l’objectiu del concurs es va centrar en l’Any Europeu del Desenvolupament 2015 "El nostre món, la nostra dignitat, el nostre futur".

El treball es va desenvolupar durant una jornada de matí i tarda en la qual es van crear grups de joves de diferents nacionalitats que van treballar temes comuns com ara l’ocupació juvenil a Europa, la llibertat d’informació, el medi ambient i les energies renovables, les migracions i el futur d’Europa.

Els joves es van instal·lar a l’hemicicle del Parlament europeu, a l’edifici Louisse Weiss, asseguts en els escons dels diputats. Cada col·legi va designar uns portaveus que van presentar el seu Centre i país de procedència. Després d’això va començar el torn de preguntes i debat sobre la construcció d’Europa entre administradors del Parlament i joves. Durant la tarda es va desenvolupar el joc Eurogame en què els joves, en grups de quatre i amb un portaveu, van debatre i intercanviar punts de vista sobre les prioritats d’Europa. La jornada va finalitzar amb una sessió plenària, el lliurament de premis i l’himne europeu.

L’experiència per als joves va ser molt satisfactòria i enriquidora. No només els va apropar a la realitat d’Europa sinó que van prendre consciència de la necessitat d’aprendre una segona llengua, del desenvolupament d’una consciència crítica i de ser partícips de la política europea.
 

També et pot interessar …