Novena mundial a Maria Auxiliadora, la «Verge Poderosa»

14 mayo 2021

Per Salesians Comunicació.

La tradició de resar la Novena a Maria Auxiliadora, difosa des de l’època de Don Bosco a la Família Salesiana, ha cobrat en els últims anys una dimensió de pregària comunitària internacional, d’espiritualitat compartida a nivell mundial. Això gràcies a la iniciativa de la Novena «mundial» difosa especialment a través dels canals de l’Agència Info Salesiana. Aquest any la novena es caracteritza per fixar la mirada en Déu sota l’advocació de la «Verge Poderosa».

Desenvolupada gràcies a la col·laboració entre l’Associació de Maria Auxiliadora (ADMA), l’equip de «Comunicació IME» i ANS, la novena d’aquest any ens farà reflexionar sobre el poder de Maria, fruit de l’amor de Déu.

Al llarg dels nou dies de preparació a la festa de Maria Auxiliadora (15-23 de maig), cada vegada es proposarà un accent o aspecte diferent per meditar, gràcies a les paraules inspirades de diversos influencers i testimonis internacionals.

Uns dies abans que comenci la novena, avui es comparteix un breu vídeo de presentació de la iniciativa al canal de YouTube ANSChannel, disponible en els idiomes en què es transmetrà la novena: italià, anglès, espanyol, francès, portuguès i, amb els subtítols, en polonès.

Finalment, cal assenyalar que en el lloc sdb.org, en els propers dies es posarà a disposició un fulletó escrit en els respectius idiomes amb tots els materials per participar quotidianament a la novena.

A més aquest any es realitzarà l’emissió en directe de la Novena a Maria Auxiliadora des de la Basílica de Maria Auxiliadora amb motiu del 125è aniversari fundacional de l’Arxiconfraria a Salesians Trinidad de Sevilla. Des del 15 al 23 de maig, a les 20 hores començarà el Rés del Sant Rosari i a les 20’30 hores l’Eucaristia. I el 24, s’oferirà una cita per participar per internet en l’Eucaristia especialment pensant en aquelles Cases Salesianes on no sigui possible realitzar la retransmissió i d’aquesta manera, puguin oferir una alternativa a les persones que per diverses circumstàncies no poden fer-se present en els temples.

El maig salesià a l’Espanya salesiana

L’any passat, coincidint amb l’estat d’alarma i les restriccions sanitàries a causa de la pandèmia, es va presentar la web www.mayosalesiano.es per viure aquesta època en clau mariana i salesiana. En coordinació amb altres grups de la Família Salesiana, es manté l’esquema com a aparador de diferents recursos per a cada dia, amb propostes d’oracions, temes de reflexió per aprofundir en l’espiritualitat mariana, materials per als més petits com làmines per pintar i oracions adaptades, i altres com cançons, vídeos o propostes de pel·lícules referides a la Verge per veure en família.

Però a més d’aquesta web seran moltes més les iniciatives que s’aniran desenvolupant a cada casa, grup de la Família Salesiana o a les comunitats educativo-pastorals. A les xarxes socials de @SalesianosEs s’anirà fent ressò amb l’etiqueta #maigsalesià per donar visibilitat al que esdevé en les obres.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...