Nou President per als Exalumnes de Don Bosco

8 octubre 2015

El passat 5 d’octubre, en el marc de la V Assemblea Electiva Estatutària de la Confederació Mundial d’Exalumnes de Don Bosco, van ser elegits el nou president i el Consell que animarà les activitats d’aquest important grup de la Família Salesiana. Va ser-hi present el Rector Major dels Salesians, Don Ángel Fernández Artime.

El nou president per als Exalumnes és l’eslovac Michal Hort. Va néixer el 12 d’octubre de 1977; casat amb Martina Hortova amb la qual té dos fills: Teresa i Filip, de 4 i 3 anys d’edat respectivament. És egressat del Liceu salesià de Šaštín (1995) i va realitzar estudis de Ciències Polítiques i Relacions Internacionals a la Universitat de Bologna (1996-2001). Posteriorment, a la Universitat d’Economia de Bratislava (2001-2006) estudià Relacions internacionals econòmiques.

Com a Exalumne ha ocupat diferents rols: Vicepresident de l’Associació dels Exalumnes Eslovacs; Promotor de la "Business platform dels Exalumnes"; i Membre del Comitè Executiu de l’Associació dels Exalumnes Eslovacs per a les relacions internacionals.

En la seva salutació inicial, Michal Hort va agrair el treball realitzat pel president Anterior, Dr. Francesco Muceo i pels que el van acompanyar en el Consell. A més, va emfatitzar en la importància del treballar units com a Confederació.

A més, van ser elegits Edoardo Cavalcante Pessoa (Brasil) i Fresia Mora Mendez (Costa Rica) com GEX -joves exalumnes- per Amèrica; Rajesh Gupta (Índia) per Àsia; Fernando Arce Núñez i Ángel Gudiña, tots dos d’Espanya, com GEX per Europa. Igualment van ser elegits com a secretària, Dony Sapienza (Itàlia) i com a tresorer, Bryan Magro (Malta).

Per la seva banda, el Rector Major durant les "bones nits" va emfatitzar en el paper que els Exalumnes Salesians estan cridats a desenvolupar, subratllant dues expressions fonamentals per a la Família Salesiana i per als Exalumnes en concret: "Prohibit lamentar-se i comunió, comunió, comunió"; amb ells va destacar a més que "el món avui ens posa en una situació privilegiada per treballar i desenvolupar la nostra missió enmig dels joves i de la societat".

La V Assemblea Electiva Estatutària de la Confederació Mundial d’Exalumnes de Don Bosco va acabar les seves sessions el dia 6, però alguns dels participants realitzen un pelegrinatge als llocs salesians de Valdocco, Chieri i Colle Don Bosco que conclourà el 9 d’octubre.

Abans de marxar cap als llocs salesians, durant l’Eucaristia del 6 d’octubre, el Rector Major va explicar una història sobre una mestra de novícies, on va destacar la importància de la Radicalitat a l’Evangeli i el Seguiment de Crist, "aspectes que no són només per a nosaltres com a religiosos, sinó que com afirma Papa Francesc, impliquen a cada cristià, fan part del seu ser cristians, seguidors de Crist ", ha conclòs Don Á.F. Artime.

Es troben disponibles diverses galeries fotogràfiques a  ANSFlickr.

També et pot interessar …