Montilla sota el mantell de Maria Auxiliadora

30 septiembre 2014

"Quan un jove entra a una casa salesiana, Maria Auxiliadora el cobreix sota el seu mantell". Aquesta frase de Sant Joan Bosco es va omplir de sentit la tarda del divendres 26 de setembre a la ciutat de Montilla després de l’ensorrament del mur d’accés al castell del Gran Capitán situat davant de la sortida del centre educatiu.  

El mur, situat a escassos cinc metres de la façana principal del col·legi, es va desplomar de forma sobtada i sense causar ferits passades les tres de la tarda, tot just uns minuts després de la sortida dels sis-cents alumnes.  

Les causes que van provocar aquest accident es troben en les pluges registrades durant la matinada a la localitat cordovesa, quan una forta tempesta va deixar una mica més de 34 litres per metre quadrat en només quatre hores.  Aquestes precipitacions van afectar de manera directa en les tasques de la millora del drenatge i dels revestiments dels murs de l’accés principal a l’antiga fortalesa medieval.

Segons ha detallat l’alcalde, Federico Cabello de Alba, dijous "es va descobrir una petita esquerda" que, amb el pas de les hores, es va anar fent més gran. No en va, els serveis tècnics municipals van treballar durant tot el matí per aplicar una solució que evités l’avanç de l’esquerda. Però no van arribar-hi a temps ".  

Manuel Muñoz, cap d’Obres del consistori, va explicar que ja  s’estaven prenent les mesures quan els paletes van veure que el mur començava a obrir-se i van alertar a alguns alumnes que encara continuaven a la zona perquè s’allunyessin.  

Des de la direcció del Col·legi Salesià "San Francisco Solano" a través d’un comunicat s’agraeix als representants de l’Excm. Ayuntamiento de Montilla, en la persona del seu alcalde Federico Cabello de Alba, i a la Tinent d’Alcalde de Desenvolupament Urbà, Ana Belén Feria, l’estreta col·laboració demostrada amb l’escola per a la preparació i muntatge d’un ràpid dispositiu de seguretat. 

En aquest mateix, sentit van mostrar el seu agraïment als tècnics municipals d’urbanisme, a la Policia Local i als mitjans de comunicació per la gentilesa en difondre amb gran celeritat i eficàcia la notícia i contribuir a la serenitat de les famílies del centre.
 
Després d’aquest incident l’Ajuntament ha anunciat que demolirà la part que va quedar en peu a la Cuesta del Silencio.
 

També et pot interessar …