Milers de xiquets, joves i educadors d'Espanya celebren la festa de Sant Joan Bosco

30 enero 2015

La Família Salesiana d’Espanya celebra, al llarg d’aquesta setmana, la festa del seu fundador, Sant Joan Bosco. Milers de xiquets, joves, educadors i animadors, realitzen aquests dies diverses activitats per a recordar al Sant turinés fundador de la Congregació Salesiana. En aquest 2015, a més, la festa se celebra l’any en el qual es recorda el Bicentenari del seu naixement. Per aquest motiu, en els centres de salesians de tota Espanya s’estan multiplicant els actes religiosos, esportius, culturals amb motiu d’aquest esdeveniment. Actes que s’han centrat en aquesta setmana, però que també es perllongaran durant tot l’any. El Bicentenari acaba el 16 d’agost, data del naixement del Sant.
 
Un esdeveniment d’Església
 
La celebració, en les diferents províncies, tindrà un moment especial amb l’eucaristia que en molts casos presidiran els bisbes diocesans. Els arquebisbes i bisbes de Sevilla, Pamplona, Zamora, Getafe, Ciudad Real, Lugo, Màlaga, Cadis, Còrdova, Huelva, Madrid, entre uns altres, acompanyaran a la Família Salesiana de les seues respectives diòcesis.
 
El diumenge 1 de febrer, el Cardenal de Barcelona Mons. Lluís Martínez Sistach, presidirà la missa que retransmet la 2 de TVE i que se celebrarà des del temple dels salesians dedicat al Sagrat Cor de Jesús. Està en el pujol del Tibidado, en la Ciutat Comtal, i va ser donada a Sant Joan Bosco per a construir un temple, durant la visita que el Sant va fer a Barcelona en 1886.
 
Els 15.300 salesians estan presents en 132 països, animant obres educatiu-pastorals per als joves. En el nostre país som 1.050 salesians i 745 Filles de María Auxiliadora (salesianes) que animen i dirigeixen 138 col·legis, 58 de Formació Professional, amb uns 119.000 alumnes.  89 plataformes socials, centres d’atenció a joves en risc d’exclusió social, 127 centres juvenils i 99 parròquies. A Espanya, a més, hi ha una Procura Missionera (Missions Salesianes), dos editorials salesianes (CCS i Edebé), 9 llibreries, 5 ONGD (Solidaritat Don Bosco, Vols, Lligabosc, VINYES, i Joves i Desenvolupament) i 8 Escoles de temps lliure.

 

També et pot interessar …