Milers de globus al cel pel Bicentenari de Don Bosco

15 enero 2015


Més d’un centenar de col·legis salesians d’Espanya van participar el 14 de gener en una solta de globus per a iniciar oficialment els actes pel Bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco. Més de 100.000 globus, alguns amb missatges de bons desitjos, van omplir el cel de color de ciutats i pobles per a celebrar enguany de festa.

El llançament dels globus va ser la culminació d’una preparació que en els centres escolars es va realitzar en els primers dies de 2015. En aqueixes jornades, a manera de “Bon dia”, els equips de pastoral, el professorat i els tutors van presentar els motius pels quals l’any 2015 s’inicia llançant globus al cel. Com es va expressar en el manifest comú llegit en tots els patis salesians: “Volem que els nostres missatges volen alt, i s’unisquen als d’uns altres milers de joves que aquest matí també volen celebrar el teu 200 aniversari, Don Bosco”.

El resultat, un 14 de gener que va omplir de color el cel. València, Morón, Cadis, Borriana, Villena, Pamplona, Madrid i moltes altres més presències de Salesians i Salesianes es van unir en aquesta iniciativa: “Amb la solta d’aquests globus volem expressar els nostres desitjos de pau, fraternitat, justícia i esperança en el món. Perquè com tu ens vas ensenyar, Don Bosco, els somnis estan per a fer-los realitat”.

Pati, escola, església

En les diferents trobades de llarg a llarg de tota la geografia espanyola, es van recordar els primers moments de la vida de Don Bosco: el dia que va nàixer tal com ell ho explica en les Memòries del Oratori; quan va morir el seu pare; quan va decidir marxar-se a estudiar caminant tots els dies 5 quilòmetres des de la seua casa fins a Castelnuovo; i com la seua mare, Mamà Margarita, els ensenyava als seus germans i a ell el catecisme. 

El moment de la solta de globus va voler arreplegar els tres suports de Don Bosco: el pati, l’escola i l’església, fonamentals per a aconseguir l’objectiu de formar a “bons cristians i honrats ciutadans”.

Somnis al vent

200 anys des que naixia Juan Melchor Bosco, fill de Francisco i Margarita. Germà d’Antonio i José. En 2015, milers de xiquets i joves, els seus professors, els seus educadors, la Família Salesiana, l’Església del món, la societat celebra aquesta festa: “Amb Juan tot és una festa… tots esteu convidats”.

El Somni que un dia va tenir Juan Bosco va fer que arribara a convertir-se en sant Juan Bosco, i la seua santedat va conquistar a molts homes i dones que, seguint els seus passos, han treballat i treballen para, com els xics van dir en el manifest, “transformar la vida i els cors de milers de persones; ajudar a joves desfavorits, donar-los educació”.

En enguany 2015, la Família Salesiana segueix somiant, resant somnis. Un en cada globus, milers en tots els cors.

També et pot interessar …