Lliurament de la Medalla de la Ciutat a Salesians Linares

2 febrero 2015

El 31 gener 2015 serà recordat com un dia especial a Linares per a tots els que senten salesians. En aquesta ocasió, coincidint amb la festivitat de Sant Joan Bosco, es va dur a terme el lliurament de la Medalla d’Or de la ciutat a la presència salesiana que durant aquest any celebra el cinquantenari del seu naixement.

El Teatre Cervantes va acollir a nombrosos membres de la família de Linares que no van voler perdre un acte per al qual han anat comptant els dies fins a la seva arribada. L’espera va començar el passat 13 de novembre, jornada en què durant el ple ordinari es va aprovar per unanimitat la concessió d’aquest reconeixement en la celebració del 50 aniversari de la presència salesiana a la localitat.

Cal destacar que la iniciativa de la petició va partir fa un any, al gener de 2014, des de la Junta Directiva de l’Associació d’Antics de Don Bosco. En aquell moment es va acordar presentar una proposta al Excm. Ajuntament que posteriorment va comptar amb el suport de tots els col·lectius i associacions culturals i veïnals de Linares.

Per la seva banda Cristóbal López, inspector de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, va acompanyar durant aquesta tarda històrica a la gran família dels Salesians de Linares, presència que des de 1964 treballa per "les generacions d’infància i joventut, i a través d’ells, les famílies que els han confiat ".

Una trajectòria educativa i evangelitzadora de cinc dècades en les que no s’han perdut de vista la tasca pastoral i d’ajuda als més necessitats.

També et pot interessar …