Les Salesianes es preparen per a elegir la Mare General

23 octubre 2014

La Mare serà elegida el matí del divendres 24 i els dies següents serà la vegada de la Vicària general, de les sis Conselleres d’Àmbit i les set Conselleres visitadores. La conclusió del procés de discerniment està prevista per al 29 d’octubre.

Dijous 30, la Mare i el nou Consell juntament amb totes les Capitulars aniran en peregrinació a la Basílica de Santa Maria la Major. Serà el moment oportú per a donar gràcies a Maria, per a confiar-li l’última part dels treballs capitulars i la vida de cada comunitat perquè siga “amb els joves casa que evangelitza". La Celebració Eucarística, presidida pel cardenal Angelo Amato, serà la millor expressió d’aquests sentiments i intencions.

La posada en pràctica del discerniment se li ha confiat al pare José Cristo Rey García Parets, claretià espanyol. Des de l’any passat, està acompanyant el Consell General en el camí de preparació de l’esdeveniment capitular: una guia sàvia i clarificadora en moments clau del procés previ al seu inici. Tota l’Assemblea capitular va tenir l’ocasió d’experimentar la saviesa del seu acompanyament el passat 20 de setembre, quan va proposar els cinc nuclis de reflexió que han il·luminat el camí d’aquestes setmanes: la perspectiva, el símbol, el poder carismàtic, la tasca, el mètode.

Es preveu ara un període de trobada viva amb l’Esperit Sant, un temps de cerca profunda, de participació responsable també en els moments de compartir en les Comissions, per a donar a l’Institut el nou Consell, canal d’animació i de govern, amb la certesa del suport de totes les Filles de Maria Auxiliadora del món.
 
 
 

 

També et pot interessar …