Les estrelles se solidaritzen amb els Salesians

3 febrero 2015

Donar suport als projectes socials amb els infants i joves més desfavorits de Catalunya. Aquest és l’objectiu de la Gran Gala Solidària que ha organitzat la Fundació Magone –acció social dels Salesians- per al proper 9 de febrer (20.30h). Els cinemes Aribau Multicines acolliran una Gala que comptarà amb la participació d’estrelles televisives com Pep Plaza, Bruno Oro i Mag Lari en què s’espera la participació de més de 700 persones. En Raúl Lerones, director de la Fundació, profunditza en l’acció social que porten a terme els Salesians, sempre pensant en oferir als joves i infants eines i capacitats que possibilitin el seu creixement personal i l’exercici de la seva ciutadania.

E: Abans que res i per posar-nos en context. Què és la Fundació Magone? Quina és la seva tasca social?

R: La Fundació Magone és una entitat sense ànim de lucre dels Salesians a Catalunya que busca sensibilitzar i cercar recursos per poder seguir duent a terme els projectes d’acció social amb els infants i joves amb més risc d’exclusió social.
Però no ens aturem aquí, ens interessa molt fer conèixer quina és la realitat dels infants i joves avui, els seus problemes, i treballar per aconseguir canvis en els nostres governants i en les polítiques públiques d’infància i joventut.
E: I, actualment, quins projectes porteu a terme?
R: Les nostres accions tenen com a objectiu atendre aquells infants i joves que, com deia Don Bosco, més necessiten una mà amiga per a resoldre les seves dificultats personals.
Des de la Fundació Magone intentem vehicular tota l’acció social dels Salesians al territori, des de l’àmbit de les Escoles, Plataformes d’Educació Social, Parròquies i Centre Juvenils.
El braç executor de la Fundació Magone és Salesians Sant Jordi, que desenvolupa projectes i serveis en 8 plataformes territorials a Catalunya per atendre necessitats infantils i juvenils, tasca que realitzen un equip vocacionat de professionals molt ben qualificats i persones voluntàries també ben formades. A l’any atenem a més de 1.500 infants i joves en risc d’exclusió social.
E: Des d’aquesta mateixa entitat, la Fundació Magone, heu organitzat una Gran Gala Solidària per al proper 9 de febrer als Cinemes Aribau. Quin és l’objectiu d’aquest acte?
R: Volem donar a conèixer, a través de la Fundació i concretament amb aquesta gala, la realitat tan punyent d’un quart món, a casa nostra, que desgraciadament creix. L’altre objectiu és enfortir la Fundació, amb nous socis/es, i així poder donar continuïtat als projectes socials que duem a terme.
Per què on no arriba l’administració qui hi arriba? Doncs nosaltres, com tantes altres entitats socials, no podem permetre que cap infant ni jove perdi la seva oportunitat.
E: Hi ha moltes incògnites i sorpreses sobre què passarà a la Gala. Ens pot desvetllar alguns enigmes?
R: Molt bona pregunta, però volem que continuï sent una sorpresa fins al dia de la Gala.  Sí que podem dir que el presentador de la Gala serà en Bruno Oro (l’Artur Mas del Polònia) i comptarem amb actuacions d’en Pep Plaza i el Mag Lari.  Les entrades les podeu adquirir a https://www.ticketea.com/entrada-gala-solidaria-fundacio-magone/  
E: Això volia comentar… Compteu amb un elenc de primer nivell: Bruno Oro, Pep Plaza i Mag Lari, que participaran de manera altruista…

R: La veritat és que ha estat gent molt sensible i compromesa amb la realitat que es v
iu a casa nostra. Per a nosaltres és un luxe, no tenim prous paraules d’agraïment. Va ser contactar amb en Bruno Oro i tot han estat facilitats, i el mateix amb en Pep Plaza i en Mag Lari.

E: Té a veure el lema de l’acte ‘Un grapat d’estrelles’ amb la participació d’aquests tres reconeguts personatges?

R: I tant!!! Són figures públiques de primer nivell a Catalunya, conegudes per tothom, que ens fan riure molt en el dia a dia i fan un treball molt important d’humor i sàtira dins la nostra societat, denunciant i promovent els canvis socials des dels seus personatges. I els espectacles d’en Mag Lari els coneixem prou bé, són genials.

E: Per què, des de l’acció Social dels Salesians, es decideix realitzar una Gala Solidària? D’on sorgeix la idea?

R: Perquè és una manera de poder congregar a moltes persones que creuen en l’acció social dels Salesians i d’altres entitats. Poder-los explicar que hi ha canvis, que els projectes serveixen, que les Històries Magone, històries de superació, il·lusió i esperança, són reals, que succeeixen. Perquè hem de ser optimistes i treballar de forma incansable per avançar cap a una societat més justa i solidària. Tots en som responsables.

E: Aquesta Gran Gala Solidària coincideix amb l’any en què es compleix el bicentenari de Don Joan Bosco. Estan ambdós esdeveniments relacionats?

R: Sí, volíem que aquesta Gala fos un moment significatiu per a tants milers de persones de la família salesiana que després de 200 anys volen seguir fidels al carisma de Sant Joan Bosco, qui va donar la seva vida pels joves més necessitats. La congregació salesiana no té sentit si els infants i joves més pobres no estan al centre de la nostra acció. Recentment, el Rector Major dels Salesians ho deia molt clar a l’Estrena 2015.

Entrevista audiovisual a Catalunya Religió 

També et pot interessar …