La Santa Seu atorga el seu reconeixement a SIGNIS

27 octubre 2014

La Santa Seu ha reconegut oficialment a SIGNIS (l’Associació Catòlica Mundial per a la Comunicació) com una Associació Internacional de Fidels mitjançant l’aprovació dels seus Estatuts Canònics.

El 24 d’octubre, en una cerimònia en la seu del Pontifici Consell per als Laics, el Cardenal Estanislaw Rylko, President del Pontifici Consell va fer el lliurament solemnement del Decret de Reconeixement Pontifici al President de SIGNIS, Gustavo Andújar, acompanyat pels Vicepresidents de SIGNIS, Frank Frost i Lawrence John Sinniah.

En rebre el decret, Gustavo Andújar va comentar: “És molt natural que el reconeixement que estem celebrant venja del Pontifici Consell per als Laics. Les organitzacions internacionals catòliques per als mitjans van ser creades en 1920 per iniciativa dels laics, i si bé les organitzacions mare de SIGNIS, i SIGNIS mateixa, ha sempre comptat amb la participació entusiasta i el suport de nombrosos sacerdots, religiosos i religioses, les nostres organitzacions han sigut fonamentalment obstinacions dels laics, amb una clara i creixent consciència de la necessitat d’una activa presència, i un vibrant diàleg amb, els professionals del món dels mitjans”.

En la seua intervenció el Cardenal Estanislaw Rylko va citar al Papa Francisco en la seua reunió amb els periodistes, després de la seua elecció: “El seu treball demanda una preparació acurada, prudència i experiència (…) Hauria de resultar evident per a tots nosaltres que estem cridats no a comunicar-nos a nosaltres mateixos, sinó al trio existencial format per la veritat, la bellesa i la bondat”. I va agregar en referència a la carta de Juan Pablo II als responsables de comunicació El Ràpid Desenvolupament “L’Evangeli transforma el món quan els cristians (…) es comprometen a cercar la santedat en la seua vida quotidiana. És en aquest sentit que hem de comprendre els esforços de SIGNIS a formar i assistir als protagonistes de la comunicació en el seu treball diari”.

També es va fer present en la celebració el President del Pontifici Consell per a les Comunicacions Socials, Claudio Maria Celli, que es va presentar a si mateix primer com, un amic de SIGNIS. Va agregar a la intervenció del Cardenal Rylko que “veritat, bellesa i bondat han de romandre sempre unides en comunicar-se”.

SIGNIS es converteix així en l’única associació internacional catòlica per als professionals de la comunicació, incloent als periodistes, reconeguda oficialment per la Santa Seu.

 

També et pot interessar …