La salesiana Alessandra Smerelli, nova sotssecretària del Dicasteri per al Desenvolupament Humà Integral

7 abril 2021

Sor Alessandra Smerilli, de 47 anys, religiosa de les Filles de Maria Auxiliadora (FMA), ha estat cridada per fer una nova tasca a partir d’avui. El papa Francesc l’ha nomenada Sotssecretària del Dicasteri per al Servei de Desenvolupament Humà Integral per al sector de Fe i el Desenvolupament. En el seu currículum destaquen un doctorat en Economia Política a la Universitat La Sapienza de Roma i un doctorat en Economia a la Universitat East Anglia de Nowrich (Gran Bretanya).

També és professora d’Economia Política a la Pontifícia Facultat de Ciències de l’Educació «Auxilium» de Roma. El seu compromís amb l’Església l’ha portat a formar part del Comitè Científic i Organitzador de les Setmanes Socials dels Catòlics; des de 2019 és Consellera d’Estat del Vaticà i des de març de 2020 coordinadora del Grup de Treball d’Economia de la Comissió Vaticana per a la COVID-19, creada pel papa Francesc. Entre els seus llibres: «Economia de la dona. De la crisi a una nova temporada d’esperança ».

Pregunta.- Com ha rebut aquest nomenament i amb quin esperit emprèn aquest nou servei?

Resposta.- Sincerament, em va sorprendre una mica aquest nomenament perquè vaig arribar a treballar aquí, en aquest Dicasteri, com a col·laboradora de la Comissió per a la COVID-19. Vaig pensar que era una feina temporal, però va arribar aquest nomenament i em va sorprendre. Treballant aquí m’he adonat de lo bonica que és aquesta missió del Dicasteri i de tot el que arriba a tot el món. Em sento agraïda al Sant Pare i al Prefecte del meu Dicasteri, el cardenal Turkson, a tots els que hi treballen i que mostren la seva confiança en mi. Espero poder aportar el meu granet de sorra.

Pregunta.- Vostè, com a sotssecretària, s’ocuparà en particular de la Fe i el Desenvolupament. Com a economista, quina contribució pot fer en aquest nou compromís?

Resposta.- Crec que el treball acadèmic que he realitzat fins ara pot ajudar-me tant en el meu coneixement del món econòmic com en el meu coneixement dels economistes de tot el món. També crec que la missió del Dicasteri, en particular en la secció de Fe i Desenvolupament, és acompanyar les Esglésies locals i traduir així, en termes pastorals, els coneixements i competències econòmiques que hi ha. Espero poder aportar la meva contribució en termes de competència i col·laborar amb tots per unir l’Evangeli i l’economia.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...