La plataformes socials celebren el Bicentenari del naixement de Don Bosco

9 febrero 2015

Don Bosco és una figura especialment captivadora per a aquests xics. S’identifiquen amb les seues dificultats, amb la seua capacitat d’eixir cap a avant malgrat el dur del camí, amb la seua alegria, amb la seua manera de connectar amb cada xic sabent descobrir el positiu que hi ha en cadascun d’ells, aqueixa corda sensible al bé. Descobreixen en Don Bosco una persona lliurada totalment als joves i suscita en ells el desig de seguir coneixent la seua figura.
 
Com no podia ser d’una altra manera, les Plataformes Socials de la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia de la Inspectoria Maria Auxiliadora també han celebrat la Festa de Don Bosco, fent especial referència al bicentenari del seu naixement. Alguns dels xics ja ho havien celebrat en els col·legis salesians als quals assisteixen o en altres centres de dia també salesians.

Celebració de la festa en alguns dels projectes
 
Centre de Dia Don Bosco i Centre d’Acolliment Casa Don Bosco-València.
 
Després d’un mes de Bones vesprades, Bones nits salesianes i visites de salesians per a a poc a poc conèixer millor a Sant Joan Bosco, els menors del Centre de Dia Don Bosco i de la Casa Don Bosco van celebrar de manera conjunyeix aquest dia tan especial divendres passat 30 de gener. 
 
La vesprada es va iniciar amb el moment de reflexió en el qual també es va fer present el Director de l’Obra, Javier Sevilla. Completava la campanya que s’ha anat realitzant al llarg del mes per a treballar els valors de la tolerància, l’amor, el perdó i la dolçor. 
 
Després de gaudir del berenar preparat pel Taller d’Hostaleria del programa d’Inserció Laboral, es va iniciar l’activitat en la qual van participar els menors de manera molt activa. Estava basada en l’ambientació del famós videojoc “Minecraft”. Utilitzant aquest món com a base, els equips de diferents colors devien ser els més ràpids a completar proves de diferents tipus: habilitat, destresa… però també havien de superar les proves “Don Bosco” que donaven un extra de punts per a aconseguir ser l’equip guanyador. El joc es dinamitzava mitjançant un tauler projectat i la tirada d’un dau gegant. Finalment tot açò ho compartim junts: xiquets, famílies i educadors, gaudint del repartiment de premis amb llaminadures, i una bona vesprada en família celebrant a Don Bosco.

Centre de Dia Entre Amics, de València
La festa va donar inici amb la “Bona vesprada” per part de Fernando Riga, salesià, qui amb molt afecte va dedicar una sàvia lliçó als familiars. Després d’escoltar les paraules de Fernando, en un moment distès i al voltant d’un gran berenar, educadors, familiars i menors van compartir una bonica tertúlia.
 
Per a finalitzar la vesprada, un gran joc de paraules, va crear un gran moment de diversió i de riures, on familiars van competir contra els menors, sent el resultat del joc poc important després del gran moment que van viure les setanta persones que van gaudir de la festa de Don Bosco. Abans de marxar a casa, i com ja és tradició en Entre Amics, els menors van poder participar d’un gran sorteig, on després de l’esforç, el treball i el seu bon comportament al llarg de tota la setmana, van poder optar a uns premis o uns altres. 
cal destacar la campanya de Don Bosco que s’està realitzant al voltant de les últimes setmanes i que acabarà abans del començament de la Quaresma, entorn de quatre valors molt importants per a la convivència: l’amor, la tolerància, el perdó i la dolçor. 
 
Pisos d’emancipació “Casa Mamà Margarita” i “Pisos *Magone 1, 2, 3”
La Casa “Mamà Margarita” ha volgut viure la celebració del Bicentenari del naixement de Don Bosco amb gran il·lusió i participant de tots els actes programades des de la casa salesiana d’Elx com una gran família, col·laborant en la preparació del muntatge de la festa del diumenge i participant d’aquesta mateixa festa de jocs, inflables, i gastronomia familiar. Per a acabar, i amb la finalitat d’obtenir fons per al projecte, van muntar el sorteig de dos busts de Don Bosco, un pernil i com a final, una samarreta signada pel primer equip de l’Elx CF.
 

Per la seua banda els pisos d’emancipació Magone de València van celebrar la festa de Don Bosco amb un sopar especial i amb una pel·lícula.

També et pot interessar …