La lluita contra l'Ebola, "persona de l'any" per la revista Time

16 diciembre 2014

Els lluitadors contra l’Ebola són la "persona de l’any" per la revista Time. La publicació ha volgut així reconèixer a un col·lectiu que ocuparà les cinc portades que ha elaborat la publicació amb aquest motiu.

"Qualsevol que tracti a víctimes de l’ebola corre el risc d’esdevenir-ne una", ha indicat la seva directora Nancy Gibbs, que considera "herois" els que s’arrisquen per ajudar els malalts. Time recull els testimonis d’alguns d’aquests "lluitadors", entre ells el del nord-americà Kent Brantly, que va sobreviure a la malaltia després de ser repatriat als Estats Units.

Missioners

Dins d’aquests lluitadors es troben nombrosos missioners, que fins i tot han donat la vida per lluitar contra la malaltia, com és el cas dels espanyols Miguel Pajares i Manuel García Viejo.

Des d’Espanya són 26 els religiosos que, de mitja dotzena d’ordres (salesians, religioses de Jesús Maria, germans de la Salle, germans de Sant Joan de Déu, agustins recoletos, xavierians i maristes), han lluitat durant aquest any per tenir cura dels malalts d’Ebola.

"Ens quedarem fins al final, no importen els riscos", explicava fa uns mesos el responsable salesià a l’Àfrica Occidental Jorge Crisafulli, que oferia un bellíssim testimoni de tota la tasca que hi realitzen els missioners.

"Àfrica és bella i Déu hi és, les mans de Déu són les mans dels metges que hi treballen, les dels missioners salesians i els voluntaris que estan acollint als infants. I nosaltres seguirem allà, però a la comunitat internacional li demanaria que fes alguna cosa més, no tot està perdut, jo i molts hem vingut a oferir el nostre cor ", explica el religiós.

També et pot interessar …