La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora celebra la primera trobada de Plataformes Socials

26 noviembre 2015

Conscients de la importància del primer capítol Inspectorial de la Inspectoria Maria Auxiliadora, l’àmbit de plataformes s’ha posat mans a l’obra i ha organitzat els dies 24 i 25 de novembre al Centre Arlep de Madrid la primera trobada inspectorial de Plataformes Socials Salesianes.

Una trobada en què s’han reunit 54 persones, entre ells 20 salesians consagrats, i més de 30 professionals que treballen en l’animació, govern i en primera fila dels més de 180 projectes que es duen a terme a tot el territori inspectorial, en localitats com Girona, Lleida, Barcelona, ??València, Alacant, Cartagena, Jaén, Còrdova, Sevilla, Canàries i moltes altres ubicacions en què els salesians s’acosten, amb el rostre de Don Bosco a més de 16.000 destinataris en risc d’exclusió a través de projectes socials específics.

La trobada ha comptat també amb la presència de l’Inspector, Cristóbal López, que va introduir les jornades amb una intervenció programàtica en la qual situava la importància de les plataformes socials des del carisma salesià, des de Don Bosco i des del moment que travessa la vida de l’Església. També va comptar amb la presència de Francisco José Pérez, Delegat Inspectorial de Pastoral Juvenil, amb els coordinadors de pastoral de zona i amb Alejandro Guevara, Delegat Inspectorial de Família Salesiana.

La trobada s’ha desenvolupat al voltant d’un triple objectiu: coneixement mutu, aportacions al document en elaboració del Projecte Educatiu i Pastoral Salesià inspectorial, i suggeriments per al treball en els propers anys de la comissió inspectorial de plataformes. Dilluns a la nit va comptar amb l’exposició d’una experiència que s’està duent a terme amb un grup de joves immigrants extutelats del projecte Buzzetti, a través d’un taller de Clown. Després d’una extraordinària actuació, els joves van poder expressar el que està suposant per a ells i per al seu projecte migratori, l’ajuda dels salesians i del carisma de Don Bosco, convertint-se en un moment màgic i testimonial molt valorat pels participants. La nit va acabar amb un espai de convivència en el qual es van poder compartir productes típics de les diverses localitats i autonomies.

Finalment, el matí del dia 25, va ser el moment per compartir experiències en grups entorn de 5 temes: la presència i implicació dels Salesians religiosos en els projectes socials, el treball en xarxa i la captació de fons públics i privats, la formació comuna, la selecció, acompanyament i validació dels recursos humans i l’estructuració i intervenció de la Pastoral en els projectes.

Les plataformes socials han estat, doncs, l’avançada en l’organització d’aquesta trobada, que s’ha convertit també en la primera trobada inspectorial d’un dels ambients. El clima de familiaritat i d’unitat va ser l’element que va ressaltar el coordinador inspectorial de plataformes socials al tancament de les jornades, al·ludint a les paraules que Abdelatif, (un dels joves immigrants, que estudia treball social a la universitat de Còrdova i que està realitzant les seves pràctiques en el projecte Buzzetti, després d’haver passat per ell) va dirigir a tots els participants en la nit del 24: "cada un de vosaltres, des d’on esteu, heu col·laborat perquè jo hagi arribat fins aquí".
 

 

També et pot interessar …