La imatge de Don Bosco d'Utrera, obra de Castillo Lastrucci

9 marzo 2015

La recent restauració de la imatge de Sant Joan Bosco que es troba a la Capella del Carmen del col·legi salesià d’Utrera ha confirmat la seva autoria. Para Sebastián Martínez Zaya, encarregat d’aquesta restauració, "era una cosa que s’intuïa per les formes però la troballa, de forma visible, al lateral esquerre de la peanya de la signatura del imatger Castillo Lastrucci ha ratificat el sospitat".

L’única talla que d’aquest sant va realitzar el imatger sevillà està realitzada en fusta de cedre i algunes peces en pi, això era un ús habitual en l’època a causa de la crisi econòmica.

Va ser encarregada pel col·legi salesià a Castillo Lastrucci per processionar i substituir l’antiga que existia realitzada en escaiola i que és la base del monument que hi ha a Don Bosco a la Glorieta de Pius XII, enfront de l’entrada al Pati de San Diego. Posteriorment la imatge va deixar de procesionar i va presidir l’altar major de la Capella de Nuestra Señora del Carmen al costat de Maria Auxiliadora.

Segons les dades recollides en el Tom I de la Col·lecció grans mestres andalusos de Ediciones Tartessos, que en dedica dos a la vida i obra de Castillo Lastrucci, en el capítol sobre "Models de la seva iconografia religiosa" aquesta és l’única escultura que de Don Bosco va realitzar el imatger i va ser finalitzada el 1935. A més s’adjunta la fotografia del sant que es conserva a la capella del Carmen del col·legi salesià d’Utrera.
 

També et pot interessar …