La Família Salesiana viu la Quaresma amb intensitat

22 marzo 2021

Per Família Salesiana

En el matí de diumenge dia 21 de març la Família Salesiana amb seu a Barcelona i formada pels grups de Mare de Déu de la Mercè (SDB) i Verge del Pilar (FMA) van celebrar la tercera edició de la festa de la FASA.

«No ha estat fàcil poder dur-la a terme. El curs passat, una setmana abans de la seva celebració, la pandèmia ens ho va impedir. Aquest curs s’intuïa que seria impossible celebrar-la presencialment i usar el format virtual donava la impressió que resultaria complicat i tal vegada poc efectiu per la quantitat de trobades virtuals a les quals se’ns ha acostumat «, comparteixen des de l’organització sobre l’esdeveniment celebrat.

«Tot i això, el Consell de la Família Salesiana va creure necessari i convenient dur a terme una trobada virtual, procurant que fos variada, amena, participativa i amb temes d’interès com a fons de la trobada. Els dos motius han estat, primer, la celebració dels 150 anys de l’inici dels Antics Alumnes i Alumnes amb la trobada de Carlos Gastini amb Don Bosco, perpetuat 50 anys després amb el preciós monument a Don Bosco davant la Basílica de Maria Auxiliadora. El segon motiu ha estat la celebració dels 100 anys del naixement de D. Pablo Albera, el petit Don Bosco», explica el coordinador Josep Mascaró.

«Els dos motius ens han empès a celebrar aquesta festa i els hem recollit al Youtube que teniu a la vostra disposició. Els primers detalls després de l’emissió ja ens han donat a entendre que ha estat, per ara, molt ben acceptada pel nombre de visionats i pels grups que ens han enviat el seu comentari de lloança i de felicitació. La Família Salesiana s’ho mereix», afegeix el salesià.

De la creu a la lum

Des d’aquest diumenge està a disposició el material per al recés de preparació immediata a la celebració del Tridu Pasqual de la passió, mort i resurrecció del Senyor.

«Agraeixo a tots els que han col·laborat en l’elaboració d’aquests materials preparats per les delegacions inspectorials de Comunicació, Família Salesiana i Coordinació d’Animació Vocacional. També han ajudat alguns Col·legials del CMU Don Bosco», explica Luis Fernando Álvarez, delegat inspectorial.

Aquest recés està organitzat pel Consell de la Família Salesiana d’Andalusia, Canàries i Extremadura, que a la reunió del passat 6 de febrer va optar per endarrerir la data de la setmana de Passió amb el doble objectiu de no interferir en els recessos que a manera d’exercicis solen ser nombrosos durant el temps de Quaresma i de servir com a preparació immediata a una participació el més plena possible en el Tridu Pasqual. A més es va optar per la modalitat on-line.

El retir vol recollir els temes principals de: Un pla per a ressuscitar (2020), i el capítol 2n de l’Encíclica Fratelli Tutti (2020) del Papa Francesc; i les estrenes del Rector Major per al present any 2021.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.