La Família Salesiana celebra Maria Auxiliadora

25 mayo 2020

La festa de Maria Auxiliadora celebrada el 24 de maig va arribar en plena desescalada després del confinament per la crisi del coronavirus. Per això, la Família Salesiana va celebrar aquest any una de les seves festes més importants entre activitats virtuals i presencials.

Durante aquest mes, la web www.mayosalesiano.es ha permès a milers de fidels conrear la seva devoció a Maria Auxiliadora amb oracions, reflexions, missatges, recomanacions de pel·lícules marianes, cançons a la Verge, recursos per als més petits i altres iniciatives. Darrere d’aquest projecte, hi ha la Família Salesiana a Espanya, que ha treballat de forma coordinada per animar la vivència d’aquest mes dedicat a la Mare de Déu. A més, l’espai s’ha fet ressò d’altres festes salesianes importants en aquest mes: el 6 de maig, Sant Domènec Savio, jove alumne de Sant Joan Bosco; i el 13 de maig, Santa Maria Mazzarello, cofundadora amb Don Bosco de l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora, les Salesianes.

Les xarxes socials s’han convertit, una vegada més, en un espai propici per compartir aquestes iniciatives i altres promogudes per les cases salesianes. Entre elles, destaquen les imatges dels altars a Maria Auxiliadora col·locats per les famílies a casa seva.

 

Novena, vigília i festa

A l’inici del mes de maig, es van posar en marxa les primeres mesures per acabar amb el confinament a Espanya. La Novena a Maria Auxiliadora, del 15 al 23 de maig, va coincidir amb la tornada al culte públic en els temples. Per això, en algunes cases salesianes es van poder veure les primeres manifestacions de la devoció dels fidels a la Verge, seguint les mesures de seguretat i higiene estipulades per les autoritats. A més, algunes parròquies i comunitats salesianes han retransmès la Novena a través d’internet.

La tradicional festa de Maria Auxiliadora a les escoles, celebrada el passat divendres 22 de maig, es va traslladar enguany a les llars dels alumnes. Des dels centres es van proposar iniciatives com jocs, actuacions o trobades virtuals amb els seus tutors per compartir l’esperit festiu d’aquests dies en la distància. En alguns casos, es van retransmetre les celebracions de la Missa en honor a Maria Auxiliadora a través de YouTube. També els centres juvenils van animar a la participació d’infants, adolescents i joves en les activitats celebratives d’aquests dies. I les plataformes socials van seguir amb la seva tasca prenent com a referència a Maria Auxiliadora.

Les Salesianes van organitzar una vigília virtual, que es va poder seguir a través de les xarxes socials en la nit del 23 de maig, especialment destinada als joves. Una hora més tard, un grup de Salesians Cooperadors va preparar una oració per donar la benvinguda a diumenge 24. Per la seva banda, els Salesians van compartir en el seu canal de YouTube una processó virtual amb imatges de l’any passat. No obstant això, per ara, les manifestacions de culte al carrer no estan permeses, de manera que aquest any no van poder celebrar-se les tradicionals processons de Maria Auxiliadora.

A la tarda de diumenge 24, el Rector Major dels Salesians, Ángel Fernández Artime, va presidir la celebració d’una Eucaristia solemne a la Basílica de Maria Auxiliadora de Torí. A les 20:30, es va resar el Rosari meditat dins de la Basílica. A continuació, es va traslladar la imatge de Maria Auxiliadora a la plaça davant de l’església, on l’Arquebisbe de Torí i el Rector Major van pronunciar una oració d’encomana a Maria Auxiliadora. Aquests actes es van poder seguir a través de la pàgina de Facebook de l’Agència ANS.

 

La Verge dels temps difícils

Don Bosco, fundador de la Família Salesiana, va promoure la devoció a la Mare de Déu en l’advocació d’Auxiliadora dels Cristians. «La Verge vol que la honrem amb el títol d’Auxiliadora: els temps que corren són tan nefastos que tenim necessitat que la Mare de Déu ens ajudi a conservar i a defensar la fe cristiana», expressava el sant sacerdot torinès en la maduresa de la seva vida espiritual . També en aquests temps difícils per la pandèmia del coronavirus, la Família Salesiana i l’Església dirigeixen les seves pregàries a Maria Auxiliadora perquè intercedeixi per tota la humanitat.

 
 
 
 

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...