“La evangelització en contexts de secularització”

13 octubre 2021

Quinze salesians de la Inspectoria Salesiana d’Itàlia Central (ICC) han visitat la ciutat de Barcelona durant els dies 8, 9 i 10 d’octubre en una trobada emmarcada sota el tema “L’evangelització en contexts de secularització”.

Els joves  salesians en l’etapa del quinquenni han vingut juntament amb l’Inspector, el vicari i el Delegat de Pastoral Juvenil de l’inspectoria ICC durant unes jornades que s’han desenvolupat en la casa de les Salesianes Torre Gironella.  És per això, que durant els tres dies, han fet una sèrie de visites per a conèixer diferents realitats, plataformes i ambients des dels que es realitza l’evangelització.

El divendres van visitar la casa salesiana de Martí Codolar on, a més de conèixer tot el context de l’hostatgeria, museu i alberg, es van submergir en la realitat de les Plataformes d’Educació Social de la mà de Raúl Lerones.

Més tard van visitar el col·legi de Salesians Horta on el director, Felip Comabella, i el coordinador de pastoral de secundària i batxillerat, Manu Olid, els hi van ensenyar les instal·lacions i els feren una presentació del projecte pastoral i les línies estratègiques pastorals de l’Escola.

Per últim, en finalitzar el dia, van participar en la parròquia Sant Joan Bosco de l’obra salesiana Don Bosco Navas en la ‘Nit MJS Navas’ que simbolitzava l’inicio dels Grups de Fe de joves majors de 16 anys.

El dissabte van fer diferents visites amb parada a Can Prats (el lloc on va viure Don Bosco durant un mes), la Sagrada Família i la parròquia Sant Miquel del barri de Gràcia en la que hi ha Bruno Bérchez de rector, anterior Delegat diocesà de Pastoral Juvenil, i que juntament amb tres joves de la seva parròquia oferiren un testimoni i una reflexió sobre el tema de les jornades.

El diumenge van visitar els llocs del centre de Barcelona on estigué Don Bosco (església de Betlem, església de la Mercè, Santa Maria del Mar, etc.) i van cloure amb una presentació de la realitat de les Salesianes en la zona i amb l’àpat final.

Una trobada rica en fraternitat però sobretot en reflexió pastoral conjunta dels 15 salesians que visitaren aquests dies les cases salesianes.

També et pot interessar …

“És hora del Capítol General 28”

“És hora del Capítol General 28”

En el document “Reflexions post-capitulars”, que el Rector Major D. Ángel Fernández Artime va lliurar a la Congregació, s’hi mostra en diferents entregues en vídeo les Línies Programàtiques.