La benedicció d’animals per Sant Antoni Abad torna després de dos anys als carrers de València

17 enero 2022

Salesians Comunicació.

El barri valencià de Sagunt va acollir el diumenge 16 de gener la tradicional benedicció d’animals i la missa solemne en honor a Sant Antoni Abad, patró dels ramaders i protector dels animals, que se celebra a més d’un centenar de localitats de la diòcesi amb misses, processons i benediccions d’animals. El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha presidit l’eucaristia solemne a la parròquia Sant Antoni Abad acompanyant la comunitat salesiana. Al final de la celebració es van beneir els pans que es van repartir posteriorment.

A continuació, es va celebrar la tradicional benedicció d’animals amb una processó en què van participar-hi les Falleres Majors de València, que van realitzar una solta de coloms. A la processó van participar-hi nombroses persones amb les seves mascotes, així com la Policia Local muntada, i unitats de cavalleria i canines de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Unitat Militar d’Emergències.

Aquest any la celebració de Sant Antoni Abad, la festivitat litúrgica del qual és el 17 de gener, es va celebrar excepcionalment el dia previ, diumenge, per no haver-se pogut celebrar per la pandèmia de manera presencial l’any passat en què la festa sí que va coincidir en diumenge.

Sant Antoni Abad

Sant Antoni Abad va néixer al si d’una acomodada família d’Egipte l’any 250 i va optar pel consell evangèlic del despreniment i entrega de tots els béns als pobres, retirant-se al desert. Molts van intentar seguir-lo, per la qual cosa va introduir una nova etapa a la vida religiosa organitzada de forma comunitària, en lloc de l’aïllament individual.

El petit porc que tradicionalment la iconografia situa al costat de Sant Antoni no representava inicialment el patronatge del sant sobre els animals, en contra de la creença popular, sinó que “simbolitza la temptació que va ser objecte pel dimoni quan va romandre al desert, abstenint-se de menjar carn”.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...