L'ONGD Solidaridad Don Bosco presenta "412 pasos"

6 noviembre 2015

L’ONGD Solidaridad Don Bosco presenta el material per al curs 2015/16 de la campanya educativa“Actua en prosocial", proposta educativa dirigida a la Formació Professional Bàsica i Cicles Formatius, per fomentar un canvi d’actituds a partir de valors prosocials, promovent una visió constant i crítica de la realitat. 

La campanya se centra en la recerca d’un canvi estructural i pràctic de la societat a través d’accions prosocials individuals i col·lectives que ens portin a actuar des de l’àmbit local al global.
 
Què és la prosocialitat?
 
La prosocialitat és la capacitat de l’ésser humà que se centra en beneficiar les altres persones sense esperar res a canvi. La conducta prosocial està motivada per l’empatia i la preocupació pel bé comú.
 
Les conductes prosocials són aquelles accions que beneficien a altres persones, grups o metes socials sense que hi hagi la previsió de recompensa externa, i que compta amb la identitat, creativitat i iniciatives de les persones implicades, les seves circumstàncies i necessitats reals. És a dir, quan algú es comporta de manera prosocial, té en compte en tot moment a la persona a la qual ajuda i com aquesta vol ser ajudada.
 
Curtmetratges i Materials didàctics
 
Aquesta campanya, posada a disposició de la Inspectoria Maria Auxiliadora, compta amb una àmplia selecció de materials i l’elaboració d’un curtometraje que serveix com a fil conductor dins d’aquesta proposta innovadora.
 
"412 pasos"
 
Un curtmetratge dirigit i guionitzat per Alejandro G. Salgado i produït per La Maleta que narra la història d’un món en què els miracles poden anar de la mà de les casualitats just amb la distància que separen 412 passes. Com pot llegir-se en la seva sinopsi, "de vegades els miracles necessiten de mil casualitats, són més petits del que la gent espera o fins i tot no existeixen. 412 passes, 3.519.639 habitants, 2.632 matins i un món d’accions tan individuals com a necessàries se succeeixen paral·lelament perquè el miracle tingui lloc. I curiosament, si tan sols una d’aquestes coses no fos exactament com és, en l’espai-temps en què tenen lloc, aquesta història no tindria sentit ".
 

 Ficha tècnica: Título: 412 pasos (2015) / Dirección y Guión: Alejandro G. Salgado / Dirección de producción: Irene Hens / Dirección de fotografía: David G. López de la Osa / Reparto: Antonio Chamorro, Sara Mata, Juanfra Juárez, Manu Jiménez y María Gómez. / Narrador: Javier Merchante / Producido por LA MALETA Creación Cultural

També et pot interessar …