Jerez va obrir les portes de bat a bat a Don Bosco i la seva Oratori

29 abril 2015

A benefici de Solidaridad Don Bosco i amb motiu del bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco, el teatre Villamarta de Jerez es va vestir de gala el passat dissabte 25 d’abril per acollir l’espectacle "Don Bosco, El Musical", escenificat per la companyia teatral de la Casa salesiana de Mèrida, presència dirigida pel salesià de Jerez Marc Antonio Romero Temblador, molt estimat a la Capital del Vi.
 
La amena funció, de gairebé tres hores de durada, va tenir una molt bona entrada i estupenda acollida per part del públic en general i de la família salesiana, en particular. Va aconseguir traslladar al públic als primers anys de la missió de sant Joan Bosco. Formidable treball d’un equip ben compenetrat, integrat per setanta persones, que van donar una autèntica lliçó de bon fer i saber estar sobre les taules.

La representació no va ser únicament un excel·lent espectacle musical sinó a més una adaptació original de la vida i obra del protagonista. Tot va discórrer a través del guió teatralitzat, que combinava d’una banda, la narració de la biografia humana del sant, i per una altra, les claus dels inicis de la seva beneït projecte. Es tracta d’una obra rodona en molts aspectes. En primer lloc, per la seva estructura circular, ja que comença i acaba amb la figura de Sant Joan Bosco i el seu compromís amb la joventut de tots els temps. Així mateix és rodona en el seu plantejament i desenvolupament, gràcies a un magistral joc de llums, so i successió de vint-capítols que aconsegueixen mostrar a l’espectador, tant la santedat del personatge com la seva aposta sense condicions en favor dels nois.

"Don Bosco, El Musical", escrita per Renato Biagioli i Piero Castelacci, amb música d’Alessandro Aliscioni i Achille Oliva, va ser presentada a Itàlia el 2008. En aquesta ocasió, va comptar amb la direcció de José Docampo i la direcció escènica de Luis Manuel Tobaja. És un amè i interessant recorregut pels primers anys de la missió salesiana, orígens i dificultats. Maria Auxiliadora, Don Bosco, Mamà Margarita, Mare Mazzarello, l’Arquebisbe de Torí, Monsenyor Ricardi i el seu secretari, destaquen en el repartiment i al mateix temps són fils conductors de l’obra. La seva posada en escena a Jerez, va emocionar a un públic totalment entregat, que va gaudir com mai i va saber valorar la qualitat, esforç i talent d’aquest grup d’homes i dones, de totes les edats, que van donar el millor de si sobre l’escenari del coliseu de Jerez.
 

També et pot interessar …