Javier Yamuza, medalla d'or en el Campionat Nacional SpainSkills de FP

13 mayo 2015

Javier Yamuza Díaz, natural de Fuente Carreteros (Córdoba), alumne de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior "Automatització i Robòtica Industrial" del Col·legi Salesià "San Luis Rey" de Palma del Río, ha aconseguit aquest passat cap de setmana, la medalla d’or, equivalent al primer lloc en el Campionat de Espanya de Formació Professional “SpainSkills 2015”, en la modalitat de "Control Industrial", celebrat al Recinte Firal Juan Carlos I de Madrid.

En el "Spainskills 2015", que se celebra amb caràcter bianual, s’han reunit els millors estudiants de FP de tot el panorama nacional. Alumnes que havien estat seleccionats prèviament, en quedar en primera posició en els seus corresponents campionats autonòmics, en cadascuna de les destreses o modalitats ("Skills" en anglès) de Formació Professional. Javier Yamuza, ha acudit gràcies al primer lloc aconseguit al febrer de l’any passat a Granada en el campionat autonòmic "Andalusia Skills 2014" que el proclamava com a guanyador en l’especialitat "Control Industrial".

A més del premi, aquest primer lloc possibilitarà a Javier participar del 12 al 16 d’agost d’aquest any a la tercera fase del concurs, la “WorldSkills 2015”, que se celebrarà a Sao Paulo (Brasil), on competirà amb alumnes de diferents nacionalitats. Aquesta competició està organitzada per "WorldSkills International", organització que es dedica a promoure les competències professionals que s’ensenyen en l’àmbit de la Formació Professional. La seva intenció és potenciar l’intercanvi i la investigació en el desenvolupament i pràctica de les professions, i fomentar la docència i l’aprenentatge d’aquestes competències. Espanya participa com un dels 52 socis d’aquesta institució.

Esmentar que el Col·legi Salesià de Palma del Río compta amb una important tradició pel que fa a la participació en aquest tipus de competicions. Cal destacar que l’any 2009, l’alumne Raúl Tamayo Serrano va obtenir la medalla de bronze a nivell nacional; en l’any 2011 va participar amb l’alumne Antonio Saúl Osuna Carrasco, que prèviament, el 2010 havia quedat en primer lloc a Andalusia; i en l’any 2012 va participar en el "Andalusia Skills" amb l’alumne Adrián Guerrero Redondo obtenint un segon lloc, molt renyit amb el primer classificat.

Xavier, en aquesta ocasió, ha competit amb vuit participants d’altres tantes comunitats que es presentaven al campionat en l’especialitat de "Control Industrial", demostrant en tot moment una gran excel·lència en el treball realitzat. Per a això ha hagut de superar, durant tres dies, les diferents proves que el jurat li anava exigint en cada moment, utilitzant les tècniques més avantguardistes i els últims avenços tecnològics en els sistemes d’automatització i comunicació en l’àmbit industrial.

Per tal de poder aconseguir aquesta recompensa, han estat moltíssimes les hores de treball i entrenament que Javier Yamuza s’ha dedicat a preparar el Campionat costat dels seus professors del Col·legi Salesià de Palma del Río, a les instal·lacions del mateix. Sacrifici d’hores, dies, mesos i anys d’estudi, investigació, proves, assaigs, errors i més proves per solucionar els problemes que s’anaven plantejant. Tot això, per aconseguir l’objectiu final: aconseguir la medalla d’or. Javier ja és un referent per a tots els seus companys, demostrant que al final, el treball, l’esforç, la motivació i la il·lusió per aconseguir fites, poden portar a l’èxit en la vida, i així ha quedat demostrat durant aquests dies a Madrid.
 

També et pot interessar …