Inauguració de les sales dels Sants de la Família Salesiana al Museu Casa Don Bosco

8 septiembre 2021

Entre els compromisos significatius per al Rector Major, el pare Ángel Fernández Artime, destaca la inauguració de dues sales dedicades als Sants, Beats, venerables i Servents de Déu de la Família Salesiana que tindrà lloc el dimecres 8 de setembre a Valdocco (Torí).

El X Successor de Don Bosco presentarà aquest espai que comptarà amb una sala amb un espai més ampli dedicat a la figura de Santa Maria Domenica Mazzarello, juntament amb altres membres glorificats de la Família Salesiana (els màrtirs de Poznan i d’Espanya, els beats Artemide Zatti, Alberto Marvelli, Zeffirino Namuncurá i Alexandrina Da Costa).

A la segona sala, 32 vitrines acolliran la memòria de diversos d’ells: Salesians, Filles de Maria Auxiliadora, Salesians Cooperadors, Antics Alumnes, consagrats i laics de la Família Salesiana que van viure de manera lluminosa el carisma de Don Bosco.

«Una instal·lació contemporània mostrarà també el gran arbre de la Família Salesiana, germinat per la intuïció espiritual i el cor del Sant dels joves. Les vitrines són d’especial interès ja que contenen objectes personals i escrits dels que han encarnat de manera extraordinària l’espiritualitat i pedagogia de Valdocco” va explicar Don Cristian Besso, responsable, juntament amb la Directora del Museu, Stefania De Vita, del projecte museològic.

També el dimecres s’inaugurarà l’exposició fotogràfica temporal «Lock Art», que expressa la visió particular de 15 fotògrafs de tot el món sobre l’època de la pandèmia. L’exposició, creada en col·laboració amb “ArtFullFrame”, estarà oberta del 9 de setembre al 21 de novembre.

4.000 metres quadrats i 27 espais expositius físics de la «Casa Don Bosco»

El Museu Casa Don Bosco, la nova exposició dels llocs i orígens de l’aventura educativa i espiritual de Don Bosco, inaugurat els primers dies del mes d’octubre de 2020, està disponible per a tots els visitants del món al costat de l’opció virtual.

Al web www.museocasadonbosco.it es pot fer una visita virtual: entrar a la cambra on Don Bosco dormia i treballava, observar el desenvolupament arquitectònic de Valdocco, així com admirar les representacions dels artistes sobre Don Bosco i del seu treball amb els joves a través del temps. Un passeig digital pels 4.000 metres quadrats i 27 espais expositius físics de la «Casa Don Bosco»

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...