Horta acull la Trobada Nacional Jove 2014 d'antics alumnes

29 octubre 2014

El passat cap de setmana, dies 24, 25 i 26 d’octubre s’ha celebrat al Col·legi Salesià Sant Joan Bosco de Barcelona (Horta) la Trobada Nacional Jove 2014 (ENJ14), que s’ha centrat en la importància del "Voluntariat".
 
El divendres 24 els participants van anar arribant a Martí-Codolar , recollint la seva documentació i saludant. Després d’expressar en una taula rodona els seus objectius passem a sopar i a escoltar la Bona nit preparada pel Delegat Regional de Barcelona, Josep Mascaró, i a donar una volteta pels voltants.
 
Dissabte ens va donar els Bons dies el Delegat Nacional, Luis Fernando Álvarez, amenitzant els cants els joves d’Horta. A continuació vam anar a la sala d’audiovisuals on Raúl Lerones, director de la Plataforma d’Educació Social de Martí-Codolar i Coordinador de la Fundació Magone – Acció Social dels Salesians, i antic alumne d’Horta, ens va explicar el voluntariat que realitzen en el centre, que vam visitar a la tarda.
 
Després de la foto de grup, cada associació va exposar les seves activitats i els joves van compartir experiències dels seus centres. En total van estar representades al ENJ14, 8 grups de diferents punts d’Espanya, fet que va ser molt enriquidor: Ciutadella 2, Elx 1, Horta 7, Mataró 4, Regió d’Andalusia 1, Sarrià 1, Úbeda 2 i Vigo 1.
 
Visita al Centre Juvenil Martí-Codolar i al Museu de Don Bosco
 
Després de dinar a Martí – Codolar vam visitar el centre de voluntariat en plena acció novament amb en Raúl Lerones i el Museu de Don Bosco, amb una visita guiada pel salesià Joanjo Moré, cap d’estudis de l’Institut superior de Ciències Religioses Don Bosco.
 
Els joves van preferir vibrar amb el Reial Madrid-Barça a visitar Barcelona. Després del sopar i la Bona Nit el president Nacional va donar explicacions sobre la dimissió de l’anterior President Nacional Jove i la seva Junta, llegint una carta del mateix el representant de la Regional d’Andalusia.
 
El diumenge, novament a l’Església del col·legi i amenitzats pel grup jove d’Horta va dirigir els Bons dies el Delegat Nacional. En acabar, l’Inspector, Cristóbal López, va dirigir una reflexió als joves i no tan joves sobre els Antics Alumnes Salesians i el seu nou nom "Salesians Antics Alumnes" i a viure com "Honrats ciutadans i bons cristians".
 
Ja a la sala d’audiovisuals, en Carles de l’Àguila i l’Anna Figueres, dos voluntaris de l’ong VOLS-Voluntariat Solidari, ens van explicar la seva experiència de voluntariat internacional d’estiu a Huatabampo, Mèxic, motivant extraordinàriament als joves a participar en aquestes activitats fora de nostre país.
 
Posteriorment, els joves assistents van constituir una junta gestora amb un representant de cada regió i van quedar en consultar a aquelles regions que no van assistir al ENJ14, per a posteriorment organitzar-se i elegir el nou president nacional jove i la seu del pròxim ENJ15.  
 
Visita al Tibidabo
 
Vam pujar sobre les 12h al Tibidabo, on el Bisbe Salesià Joan Godayol, va concelebrar amb 4 salesians més, la Missa al Temple, donant l’absolució general i animant-nos a ser "honrats ciutadans i bons cristians". Després de la foto de grup, en Josep Mascaró ens va explicar la història del TIBIDABO i va gestionar la pujada a la part més alta del temple, als peus del Sagrat Cor, així com el posterior dinar a la sala salesiana que amablement va preparar el seu responsable, Carlos Garulo.
 
Durant el dinar cada assistent va expressar els seus sentiments després de la trobada i es van repartir obsequis dels joves d’Horta a cada assistent de la foto de grup i la caixeta amb terra de Martí-Codolar, on va estar Don Bosco. També els presidents Nacional i Regional de Barcelona van repartir diplomes acreditatius de l’assistència a cada jove.
 
Després de baixar del Tibidabo ens acomiadem afectuosament i cada un va marxar il·lusionat a casa seva.  
 
Cal agrair el seu suport als no tan joves però que van donar suport en tot moment el transcurs de la trobada, en total 12 persones que van facilitar en tot moment que els joves poguessin treballar i gaudir. Aquests, units als 19 joves dels 8 grups repre
sentats estan complint les paraules de Sant Joan Bosco. "En tinc prou que sigueu joves per estimar-vos"

També et pot interessar …