Germandats Salesianes, solidaritat com a eix de la seva acció social

8 junio 2020

La situació d’alerta provocada per la pandèmia COVID-19 ha deixat un cop més al descobert la immensa tasca realitzada des de les Germandats i Confraries en el camp de l’atenció als més necessitats.

Aquesta caritat en temps de coronavirus no ha consistit només en donar, sinó en donar-se, amb una total disponibilitat al proïsme, gestant nombroses iniciatives per donar resposta a les diferents necessitats de cada localitat, i tot això, al costat d’un grup de voluntaris decidits a prestar un servei als germans necessitats.

Aquesta acció social, present en les Germandats i Confraries Salesianes, ha donat visibilitat a un missatge que, per senzill, tantes vegades passa desapercebut: fer caritat no és donar almoina, sinó obstinar-se personalment a assistir al germà necessitat no únicament per pal·liar una mancança concreta , sinó per contribuir, en la mesura de les nostres possibilitats, a fer justícia, eradicant les causes que generen la marginació i l’exclusió social.

Totes aquestes tasques, dutes a terme d’un compromís salesià, s’emmarquen dins dels programes que les diferents corporacions tenen en el camp de la tasca assistencial mostrant que aquesta tasca és una extensió que porta fe als carrers.

Serveixi aquesta notícia per compartir alguns exemples portats a terme en diferents punts de la geografia inspectorial.

 
 

1.642 quilos d’aliments de primera necessitat i no peribles, a més de fruites, verdures i productes lactis, han estat recollits per Borsa de Caritat ‘Madre de la Iglesia’ de la salesiana Hermandad de La Redención, coincidint amb la festivitat de Maria Auxiliadora.

I és que la germanor ha volgut sumar-se al tridu en honor de la Mare de Déu, el tridu de la caritat que ha servit per atendre una vintena de famílies necessitades de la confraria i de l’entorn de l’Obra Salesiana, per ajudar al magatzem del ‘Projecte Avanti ‘, projecte salesià de la nostra ciutat d’ajuda als sense sostre, i en el qual participa també la germanor, i portar aliments i suports a Càritas Parroquial de Santa Ana ia les Germanes Esclaves del Santíssim Sagrament i de la Immaculada, amb les quals la corporació salesiana col·labora de manera habitual.

Ha estat una experiència enriquidora que ha posat d’alguna manera el punt i seguit a la tasca de repartiment de màscares i d’ajudes alimentàries que s’ha desenvolupat durant el confinament.

Òbviament en aquests moments de dificultat, la Borsa de Caritat està més activa que mai i continuarà prestant el seu suport tant a el Projecte Avanti com a la Fundación Don Bosco, així com a les necessitats dels seus germans i germanes ia les de la família que recapten ajuda de l’Obra Salesiana.

 

Des de Córdoba

La Casa Salesiana de Córdoba ha posat en marxa un projecte solidari per donar resposta a les noves situacions de pobresa. Tots els grups i associacions que formen part de la Casa Salesiana, a través del Consell de la Comunitat Educativo-Pastoral, han constituït un Fons de Solidaritat per a atendre les peticions que estan arribant i altres que possiblement arribaran de famílies de la ciutat, de barri, de manera que puguin fer front a aquestes necessitats de manera comuna.

A part de la donació que cada grup de la casa ha realitzat a l’esmentat Fons de Solidaritat, es poden fer donacions de manera particular en el número de compte de La Caixa ES2421005708730200009281. I és que com diu el Rector Major dels Salesians, D. Ángel Fernández, «… hem d’extremar al màxim la nostra sensibilitat i la nostra capacitat de resposta per ajudar als qui més ho necessiten …».

Des de Málaga

La Germandat Salesiana posa en coneixement dels seus germans, de tota la Família Salesiana de Málaga, veïns de barri de Caputxins i de tots els interessats, els projectes de caritat que comencen avui sota el lema «Units en un cor».

El primer d’ells és «Esmorzars amb Don Bosco», i el seu objectiu és el d’assegurar els esmorzars de cada membre de famílies en dificultats econòmiques a través d’apadrinaments.

El segon va destinat a la creació d’un «Banc de persones», en el qual es podrà posar al servei dels altres el nostre bé més preuat: el nostre temps, i així «Donar gratis, el que gratis hem rebut «

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...